Ett företagslarm skyddar från inbrott - Men det finns fler saker att göra - Svenska Alarm

Ett företagslarm skyddar från inbrott – Men det finns fler saker att göra

Skydda ditt företag från kriminalitet med våra tips och inte minst ett företagslarm!

Företag oavsett bransch riskerar alltid att utsättas för olika brott. Förutom de traditionella inbrotten, kan företag även bli bestulna på känslig information, utsättas för hämningslösa datorvirus så som ransomware eller ännu värre – infiltreras av organiserade brottslingar.

Med ett företagslarm minskar inbrottenOch hoten växer. Enligt Svenska Dagbladet visar en ny rapport från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) att situationer där organiserad brottslighet infiltrerar företag för att utnyttja hela eller delar av verksamheten till kriminalitet ökar.

Så vad kan du göra för att skydda ditt företag från kriminalitet?

Enklaste hoten att försvara dig mot är inbrott, brand eller stöld. Med ett smart larmsystem och en avancerad kameraövervakning kan du få kontroll över vad som händer på ditt företag – även när du inte är där.

Ett kameralarm kan också hjälpa dig om du misstänker att något olagligt eller farligt håller på att hända – var dock försiktig med vem som har ägarrätten till bilderna från larmsystemet. Det är alltid en fördel att själv äga rättigheterna till bilderna. Du kan läsa mer om kamera- och företagslarm här.

En annan åtgärd för att skydda ditt företag från kriminalitet är att installera en säker brandvägg och att inte klicka på okända eller konstigt formulerade länkar i mail eller på Internet.

När det kommer till den organiserade brottsligheten finns det dock inga enkla medel. Det bästa du kan göra här är att använda dig av ditt sunda förnuft och se till att lära känna den personal som du arbetar med, och göra din hemläxa inför en eventuell försäljning av varumärket och verksamheten.

 

Publicerad

Förebygga brott, Företag, Kameralarm, Säkerhetstips

Gör som 23,865 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev