Sommarsäker 2020 – så undviker du inbrott på semestern - Svenska Alarm

Sommarsäker 2020 – så undviker du inbrott på semestern

Sommaren har tågat in i landet med stormsteg och värmen är äntligen här. Den pågående covid-19-pandemin gör att många håller sig hemma, samtidigt har det blivit populärt att hyra en stuga någonstans i landet för ett välkommet miljöombyte, eller att flytta ut till sommarstugan.

Inbrotten har minskat under året, men när vi nu börjar resa ut till lantställena eller det hyrda huset på kusten skapar det tillfällen för tjuvar att bryta sig in. Ska ni resa bort – se till att huset är skyddat, få det att verka som att ni är hemma och gör det svårt för tjuven så undviker du inbrott på semestern.

Få det att verka som att ni är hemma

Be gärna en granne parkera deras bil på er uppfart – en tom parkeringsplats är ett tydligt tecken på att huset står tomt. Kanske finns det en ung granne som vill tjäna en extra hacka – be hen att klippa gräset, vattna blommorna och ta in posten.

Har ni barn – lägg fram leksaker ”lite slarvigt” så det ser ut som att de precis varit ute och lekt. Tänk liknande inomhus – låt några tallrikar stå framme och kanske ett tomt mjölkpaket.

Var också såklart varsam med sociala medier – uppdatera dessa efter att ni varit och rest, inte under tiden.

Skydda huset och gör det svårt för tjuven

Kontrollera låsen på dörrar och fönster. Kom ihåg att låsa och sätta på larmet när ni reser iväg. Med Svenska Alarms smarta app kan ni enkelt kontrollera larmsystemet från sommarstugan – kanske för att släppa in er blomvattnare eller bara kontrollera att allt är påslaget.

Skulle tjuven ändå våga sig in gör ett smart hemlarm att tiden är dyrbar. Göm undan värdesakerna så hinner tjuven inte ta dem innan väktaren är på plats.

 

Ett bra tips är också grannsamverkan, som är ett bevisat bra sätt att förhindra inbrott.

 

Läs mer om Svenska Alarms smarta larmsystem.

Publicerad

Förebygga inbrott

Gör som 23,804 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev