Bilstölder fortsätter att minska - Svenska Alarm

Bilstölder fortsätter att minska

Det är inte lika vanligt att stjäla en bil längre. Siffrorna talar sitt tydliga språk med 63,186 stulna bilar år 2000 och år 2012 är vi nere på 16,100 enligt siffror från BRÅ. Numera är det mycket mer vanligt med inbrott där det sker ca 20.000 villainbrott per år. På vilket sätt bidrar ny teknik till att förebygga brott?

 

Bilstölder fortsätter att minska

 

Immobolizer är en ny teknik

Vi kan se en snabbare teknisk utveckling inom bilindustrin och det pådrivet av ett EU-direktiv från 1998 som säger att alla nya bilar måste vara utrustade med ett elektroniskt stöldskydd (även kallat immobilizer). Ny teknik gör det svårare att stjäla bilar. Bilstölder fortsätter att minska i takt med att immobolizer blir standard på allt fler bilar.

 

Varför står teknisk utveckling för inbrottslarm och stampar?

Säkerhetsbranschen är en trög bransch som har svårt att snappa upp ny teknik som ger ett effektivare skydd. Alla bolag är inte lika långt fram och vissa bolag hänger kvar i gammalt tänk. Länge har man valt att utesluta kunden från sitt larmsystem med argumentet “vi tar hand om allt”. Det kan låta tryggt fram till dagen ditt larm löser ut larmcentralen ringer upp dig och undrar vad du vill att de ska göra.

Det finns en ny generation kunder som är medvetna och som själva är vana vid att hantera sin smartphone för olika tjänster. Ett larmsystem med kamera kan idag skicka bilder. För snabb och korrekt åtgärd – välj en larmtjänst där du får ta del av bilderna direkt i din app. Då kan du även följa en väktarutryckning direkt från appen där du informeras om att åtgärden utförs snabbt och korrekt.

Publicerad

Inbrottsstatistik

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev