Om oss - vår historia och framtid - Svenska Alarm

Om Svenska Alarm

Svenska Alarm är ett certifierat bolag som erbjuder smarta larm och kamerabevakning för hem och företag. Bolaget startades 2009 av entreprenörerna Christofer Eriksson och Niklas Halldén. Verksamheten är rikstäckande, med huvudkontor i Malmö.

Vi som arbetar här

Vårt bolag präglas av mångfald och arbetsglädje. Vi har ett åldersspann bland våra 31 anställda som spänner över 34 år. Sammanlagt talar vi åtta språk flytande. Teckenspråk är också en kompetens vi har god nytta av. Vi som arbetar här är ett sammansvetsat gäng med fritidsintressen som sträcker sig från myror till triathlon.

Svenska Alarm resultat om oss historia

Historien bakom Svenska Alarm

– Plötsligt en dag hände det. Veronica, min mamma, fick inbrott och tragedin var ett faktum. Ingen kom till skada men obehaget av att ha haft någon i hemmet är ofta lika illa, berättar Christofer Eriksson, en av bolagets grundare.

Inbrottet som drabbade hans mamma hösten 2008 var starten till Svenska Alarm.

 

Det ödesdigra samtalet

En kall novemberdag när Veronica var på jobbet ringde hennes telefon. Samtalet kom från larmcentralen. Kvinnan på andra sidan linjen berättade för Veronica att larmet hade gått hemma hos henne. Nu undrade hon om Veronica kunde åka hem och kolla varför. Det kunde inte Veronica. Resten av dagen var hon orolig och nervös. Vad var det som hade utlöst larmet? När hon kom hem stod det klart. Någon hade gjort inbrott.

Inbrottet

Veronicas hjärta bankade hårt när hon gick runt i huset. Hennes trygga hem framstod som en helt annan plats. Vad kunde lura bakom hörnet? Fönstret i sovrummet hade brutits upp. Någon hade rotat i hennes lådor. Smyckena i byrån var borta. Även barnens doppresenter. Den natten sov inte Veronica. Inte de följande heller. Hon var skärrad. Över förlusten, men också kränkt och ledsen över att någon inkräktat i hennes liv. Hur skulle hon kunna känna sig trygg hemma.

 

Larmbolaget

Veronicas larmbolag var ett av de största i Sverige. De kallade på sin väktare men personen hade inte hunnit dit förrän långt senare. Polisen prioriterar pågående inbrott men de blev aldrig tillkallade.

 

Framtiden – Svenska Alarms smarta larm

Som användare av ett smart larm ska du vara i centrum. Vår telefonapplikation uppdaterar aktuell status. Du får information både när det händer något, men också när väktaren har varit på plats. Christofer Eriksson grundade bolaget Svenska Alarm tillsammans med vännen och affärskollegan Niklas Halldén utifrån det här behovet.

Vill du vara med?

Vår historia

Svenska Alarm grundades 2009. Marknaden har tagit den smarta larmappen och schyssta prismodellen väldigt positivt. Vi har valt ut några av de viktigaste händelserna och presenterar de här.

Gör som 23,865 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev