Brandfilt - vit och svart som är snygg - Svenska Alarm

Brandfilt

Olyckan kan vara framme i köket. Det flammar upp ur kastrullen och branden behöver snabbt släckas. Lämpligast kvävs elden med en brandfilt. En smart placerad brandfilt är ett effektivt skydd och situationen är snabbt under kontroll.

 

Placering av brandfiltBrandfilt

Placera brandfilten hängandes på väggen så att du snabbt kommer åt den vid behov. För att få ut den så dra bara i de två stropparna längst ner. När du väljer brandfilt så välj en som hela familjen tycker är snygg. En ful brandfilt får sällan hänga framme på väggen, och en brandfilt som är placerad längst in i garderoben kommer aldrig att kunna göra samma nytta.

 

Brandfilten finns i olika storlekar

Det finns flera olika material och kvalitéer på filtar. När du väl bestämt dig så välj en av lite högre kvalité för bästa effekt. Brandfilten består av ett eller två lager glasfiberduk med ett tätskitslager som inte släpper igenom brännbara gaser. Brandfiltar finns i flera olika storlekar. Filtens storlek ska vara minst 120 x 180 cm.

 

Komplett brandskyd

En brandsläckare är effektiv i de situationer då en brandfilt inte fungerar. Det är mycket effektivt att kväva elden med en brandfilt men det går tyvärr inte alltid. För att elden inte ska hinna sprida sig gäller det att tidigt varslas. Ett bra skydd får du med ett smart brandlarm. De intelligenta rökdetektorer varnar tidigt vid händelse av rökutveckling.

 

 

Publicerad

Förebygga brand, Säkerhetstips

Gör som 23,804 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev