Trådlöst GSM-larm ersätter gammal teknik - Svenska Alarm

GSM-larm för hem och bostad

Har du ett larmsystem i hemmet som är kopplat till det analoga telenätet? Eller har du ett äldre GSM-larm sedan några år tillbaka? Då kan det vara läge att vända dig till Svenska Alarm och prova ut ett modernt GSM-larm till ditt hem istället. Säkerhetsbranschen varnar nämligen för att mer än en halv miljon larm i Sverige inte är tillräckligt uppdaterade till modern teknik och riskerar att inte fungera som de ska.

Analoga larm slås ut

Som vi alla säkert vet har det skett stora förändringar när det gäller telefoni de senaste åren. Mobiltrafiken har ökat kraftigt medan den fasta telefonin har minskat. Teleoperatörerna har sedan länge anpassat sig till denna förändring och investerar i de mer lönsamma och snabbväxande mobilnäten – till nackdel för det analoga telenätet.

Att de analoga telenäten ligger back i utvecklingen, jämfört med mobilnäten, är inget som märks av när det gäller vanligt tal. Om du talar i telefon via ett analogt telenät uppfattar du vanligtvis inte någon störning eller förvrängning, och märker troligtvis inte någon skillnad alls gentemot när du talar via ett mobilnät.

När det gäller larmkommunikation däremot är det stor risk att de analoga telenäten inte längre är tillräckligt bra. Larmkommunikation ställer andra krav på telenätet än ett vanligt telefonsamtal och det är så pass illa att äldre hemlarm riskerar att inte fungera alls.

 

GSM-larm är säkrare och bättre

Tryggt och pålitligt gsm-larmSom vi nämnde ovan är det stora risker förknippade med att ha sitt larm kopplat till den fasta telefonlinan. Vi ger här nedanför konkreta exempel på situationer där ett larm kopplat till den fasta telefonlinan kan sluta att fungera:

• Byte till IP-telefoni
• Byte av teleoperatör
• Uppsagda telefonabonnemang
• Kontantkort som inte fyllts på
• Skadade eller avklippta teleledningar

Vi har visserligen inte nämnt det tidigare men det finns även larm som är kopplade till kontantkort (istället för till den fasta telefonlinan) och här är den vanligaste situationen i vilket ett sådant larm kan sluta att fungera:

• Kontantkort som inte fyllts på

Med ett GSM-larm kan du aldrig hamna i en av dessa situationer vilket är varför Svenska Alarm med varm hand rekommenderar det till alla våra kunder.

”550 000 larmsystem måste uppgraderas ”

– så löd rubrikerna i säkerhetsbranschens tidningar 2012. Det man syftade på var teleoperatörernas digitalisering av det analoga telenätet och problemet med att 550 000 larm i Sverige inte kunde garanteras fungera som de ska. Ännu idag är det massor och åter massor som behöver uppgradera sina larm för att få den trygghet de förtjänar!

550 000 larmsystem måste uppgraderas

Vänta inte – uppdatera idag till GSM-larm

GSM-larm som är säkra och modernaVi på Svenska Alarm genomför under året en stor kampanj där vi erbjuder alla våra kunder med hemlarm uppkopplat mot fasta telefonnätet (PSTN-uppkoppling) – eller som använder sig av kontantkort – möjligheten att uppdatera till ett hemlarm med GSM-abonnemang. Ett GSM-larm innebär både högre driftsäkerhet och bättre funktion. Samtidigt erbjuder vi alla våra kunder möjligheten att skaffa hemtelefoni via internet. Du kan spara många tusenlappar per år genom att ringa via internet istället för via det fasta telefonnätet.

Vad väntar du på? Kom in till oss på Svenska Alarm. Vi hjälper dig att testa ditt befintliga GSM-larm och att uppdatera till den senaste tekniken om så skulle behövas. Kontakta oss redan idag och läs mer om våra hemlarm.

 

 

Publicerad

Kameralarm

Gör som 23,846 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev