November toppar inbrottsstatistiken - Svenska Alarm

November toppar inbrottsstatistiken

Förra året anmäldes det nästan 4000 inbrott bara i november. Det är en hektisk tid för tjuven men det går att skydda sig. Både försäkringsbolagen och polisen anser att ett godkänt inbrottslarm minskar risken för att bli drabbad av inbrott.

Enligt Brottsförebyggande rådet (Brå) utfördes det 3963 inbrott under november förra året . Det är framförallt en kombination av att mörker och att många reser bort som tros ligga bakom den här siffran.

 

November toppar inbrottsstatistiken

 

Trenden att resa bort i kombination med mörkret gör att många utsätts för inbrott under November månad. Det är dumt att öppet bjuda in tjuven genom sociala medier som på exempelvis Facebook. Skriv istället om din resa efter att du kommit hem. Eller för dig som är en mer avancerad användare se över vilka som kan läsa dina inlägg och begränsa dem till bara de närmsta vännerna. Inställningarna för det här hittar du under privacy settings.

 

November – värsta inbrottstiden

Under förra året anmäldes det totalt 39 552 inbrott enligt Brå. Det är framförallt på hösten som inbrotten brukar öka kraftigt och november toppar inbrottsstatistiken. Börja därför med att direkt testa så att ditt larmsystem fungerar. Många bostäder har under senare år bytt till ip-telefoni och den trenden gör att över en halv miljon larmsystem är i behov av att uppgraderas. Svenska Alarm hjälper dagligen till med att uppgradera befintliga larmsystem till ett nytt smart larm som sänder med säker överföring utan att vara i behov av en traditionell telefonledning. Här kan du läsa mer om godkänt hemlarm.

 

Ugglan tipsar – så här skyddar du dig mot inbrott:

  • Skaffa ett smart inbrottslarm med bilder till din mobil och som kopplas direkt till väktaren.
  • Informera dina grannar när du tänker resa bort och be dem tömma din brevlåda.
  • I mörka tider ger installerade timers till fönsterlamporna bra effekt.
  • Ta bort eventuella stegar som är lösa (alternativt lås fast dem). Det har på senare tid blivit allt mer vanligt att tjuven använder dem för att bryta sig in på andra våningen.

 

Vill du veta mer? Beställ vår bok Säkerhetsbibeln som innehåller tips och råd för att minska risken för att bli drabbad av inbrott.

Publicerad

Förebygga inbrott, Inbrottsstatistik

Gör som 23,804 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev