Nu kan alla se larmet direkt på nätet - Svenska Alarm

Nu kan alla se larmet direkt på nätet

Varje dag anmäls 56 bostadsinbrott, men under sportlovet är tjuvarna mer aktiva. Svenska Alarm lanserar tillsammans med den prisbelönta sajten Brottsportalen ett nytt unikt koncept inför sportlovet. Genom en ny virtuell larmcentral kan alla se om tjuvarna slår till direkt på nätet.

 

Ny larmtjänst från Svenska Alarm

Den nya larmtjänsten gör att möjligheten för upptäckt blir svårbedömt för inbrottstjuven.

Nu kan alla se larmet direkt på nätet

 

Villalarmet som ger nöjda kunder

Varsomhelst kan det finnas någon som får larmet. – För vårt område passar detta perfekt. Nu kan alla se larmet direkt på nätet. Vem som helst utefter den långa vägen in i området få larmet. Om mitt villalarm bara går till väktare har de långt att åka hit och tjuvarna kan sätta span vid den gemensamma infarten och förvarna, säger Daniel Nilsson som är en av de som testat tjänsten under utvärderingsperioden.

 

Svenska larmet som skyddar lokalt

Idén är att larmet ska vara lokalt och gå till de som har en teoretisk chans att se och göra något på den korta tid som inbrottstjuvarna agerar. Utvecklingen av projektet Virtuell Grannsamverkan har skett med delfinansiering från EU:s utvecklingsfond för att minska inbrotten och öka tryggheten i bostadsområden.

– Vi har en stark tro på grannsamverkan och vi vill bidra till att det blir mer spritt i Sverige. Detta samarbete passar vår syn på hur ett tryggare närområde skapas, säger Christofer Eriksson på Svenska Alarm.

 

Alarmtjänst och grannsamverkan

Alarmtjänst Virtuell Grannsamverkan är en utbyggnad av grannsamverkanskonceptet, som enligt BRÅ har en brottsreducerande effekt på 25 procent. Med Brottsportalens plattform ges möjlighet att bjuda in sina grannar och organisera arbetet för ett tryggare närområde.I USA och England finns grannsamverkan i 40 respektive 25 procent av bostadsområdena, betydligt vanligare än i Sverige som saknar siffror. Förutom att koppla villalarmet finns en kommunikationsplattform för att samordna t ex snöskottning och brevlådetömning så att alla hushåll i ett område ser bebott ut och tjuvar avskräcks från att cirkulera efter lämpliga tillfällen att slå till.

 

Brottsportalen och Svenska Alarm i samarbete

– Den här larmtjänsten går inte att förutsäga. Nu kan larmet tas emot av en granne som bara behöver resa sig ur fåtöljen och titta ut genom fönstret för att se vad som händer. Det öppnar helt nya möjligheter för hur grannar kan samordna säkerheten i området. säger Magnus Pettersen, VD för Brottsportalen.se.

Larmtjänsten har testats på ett hundratal hushåll sedan i november och lanseras på den svenska marknaden.

Publicerad

Nyheter

Gör som 23,807 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev