Svenska Alarm växer genom ännu ett strategiskt förvärv - Svenska Alarm

Svenska Alarm växer genom ännu ett strategiskt förvärv

Svenska Alarm stärker nu sin närvaro i Svealand och norröver genom att förvärva 1Alarm Sverige AB:s verksamhet.

Med huvudkontor i Falun erbjuder 1Alarm larmlösningar till både privat- och företagskunder över hela Sverige. Med sin lokala förankring i Dalarna med omnejd möjliggör förvärvet ytterligare expansion norrut.

1Alarms över 300 kunder kommer nu bli en del av Svenska Alarms trygghetskoncept. Med tillgång till Svenska Alarms egenutvecklade app kan kunderna nyttja flera smarta tjänster som integration med populära dörrlåset Yale och en för branschen helt unik funktion som tillkallar väktare direkt vid verifierat larm. Utöver det kan alla kunder ta del av ett rikstäckande servicenätverk med support 24 timmar om dygnet årets alla dagar.

I samband med förvärvet kommer Peter Tillander, grundare av 1Alarm, fortsätta att anlitas som säkerhetskonsult. Genom sin långa erfarenhet av larminstallationer bli han en viktig resurs för verksamheten i regionen.

– Att låta Svenska Alarm ta hand våra kunder känns väldigt tryggt. Det är inte bara deras produkter som ligger i framkant utan hela deras koncept kring kvalitet och trygghetsarbete är unikt för branschen. Det ska bli väldigt roligt att få vara en del av det, säger Peter.

2022 har varit ett intensivt år för Svenska Alarm. Förutom utveckling av nya produkter och tjänster förvärvades även konkurrenten Best Alarm under sommaren vilket inneburit att företaget stärkt sin position som en av landets ledande aktörer i branschen.

– Just nu befinner vi oss i en väldigt spännande fas där vi växer både organiskt, via vårt franchisekoncept och genom förvärv. Det är inspirerande att kunna förse fler kunder med Sveriges bästa trygghetstjänster, säger Niklas Halldén, medgrundare och styrelseordförande för Svenska Alarm. Vi siktar på att göra fler förvärv under 2023 och har en pågående dialog med flera intressanta aktörer.

Affären med 1Alarm genomfördes den 18 november och inom kort startar arbetet med att flytta de nya kunderna till Svenska Alarms plattform.

Svenska Alarm startades 2009 av entreprenörerna Christofer Eriksson och Niklas Halldén med visionen att erbjuda larmtjänster med användaren i fokus. Verksamheten är idag rikstäckande, med huvudkontor i Malmö. Produkterna är branschcertifierade och rekommenderas av SSF Stöldskyddsföreningen.

Publicerad

Nyheter

Gör som 23,859 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev