Svenska Alarm växer 2018, ökar vinsten med 30 procent - Svenska Alarm

Svenska Alarm växer 2018, ökar vinsten med 30 procent

Förbättrad organisation och branschledande företagskunder är några av faktorerna som gjorde 2018 till ännu ett stabilt år för Svenska Alarm.

– Det har varit ett starkt år med bra tillväxt i kundportföljen vilket är fantastiskt roligt. Vår stora kundbas och ekonomiska stabilitet lägger en god grund för 2019 och framtiden, säger Niklas Halldén, styrelseledamot och medgrundare av Svenska Alarm.

Några av företagskunderna är säkerhetsbolaget Irisity, byggbolagen Skanska och Peab samt husbyggarföretagen HusCompagniet och Optimala hem. Tillsammans med utvecklingen av Svenska Alarms organisationen och minskade omkostnader har verksamheten ökat vinsten med 30 procent under 2018 jämfört med föregående år.

– Vi har gjort en storsatsning på installatörsorganisationen. Nu har vi fler installatörer runt om i landet, vilket innebär att vi kan vara ännu snabbare på plats när våra kunder behöver service eller installation, säger Niklas Halldén, styrelseledamot och medgrundare av Svenska Alarm.

Svenska Alarm har också satsat stort på digitaliseringen av företaget för att kunna hantera kundärenden på ett mer effektivt sätt.

– Det har gett oss en mer slimmad kostnadskostym och gör att vi kan satsa pengarna på mervärde för kunden istället för administration. Vi har också anställt en kundserviceansvarig för att lyfta vår kundsupport till nästa nivå. Att ha nöjda kunder är viktigast för oss och vi kan redan se effekterna genom de positiva omdömen som haglat in det senaste halvåret, bland annat på Google och sociala medier.

Under 2019 fortsätter Svenska Alarm att satsa på larmteknik. Under våren lanseras en ny kameraövervakningstjänst och det finns planer på att utveckla en ny app för larmsystemet.

– Vi tror på ständig förbättring och vill hela tiden utvecklas som företag. Årets mål är naturligtvis att öka omsättningen och växa ännu mer, vilket vi hoppas och tror att vi kommer att göra, säger Niklas Halldén.

Publicerad

Nyheter

Gör som 23,773 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev