Tips för en tryggare jul – minimera risken för brand och inbrott - Svenska Alarm

Tips för en tryggare jul – minimera risken för brand och inbrott

Julen är en populär tid för både tjuven och tända ljus. Här kommer några smarta tips för att öka inbrotts- och brandsäkerheten i hemmet – så du kan njuta fullt ut av årets mysigaste tid. Ett smart larmsystem är självklart till stor hjälp. 

December har flest bostadsbränder 

Under de kalla månaderna är det mysigt att tända ljus eller öppen brasa men december är också den månad som där det uppstår flest bostadsbränder. Kom ihåg att släcka ljusen när du lämnar rummet och alltid innan de hunnit brinna ner av sig själva. Använd spisgaller till den öppna brasan för att minska risken för gnistbrand och använd dessutom endast tre kilo ved i timmen för att undvika överhettning. Kom ihåg att stänga av spisen eller ha koll på långkok, många bränder startar just där. 

Kontrollera juldekorationerna  

Varje år tycker vi om att ta upp våra juldekorationer men kom ihåg att kontrollera sladdar och kontakter på ditt pynt så de är intakta. Annars kan de ha elfel vilket kan orsaka brand.  

Kontrollera brandvarnare och brandsläckare 

Fungerade brandvarnare ökar tryggheten i ditt hem. Det är också viktigt att regelbundet kontrollera brandsläckaren, du hittar mer information på msb.se. Är trycket lågt behöver du köpa nySvenska Alarms brandlarm har rökdetektorer som kommunicerar med varandra vilket ger ett effektivt skydd vid eventuell brand.  

Se över inbrottslarmet idag  

Inbrottsstatistiken ökar under jul och nyårshelgen då många åker bort på semester eller andra tillställningar. Tjuvarna slår till då dagarna är mörka och de får arbeta ostört. Ett effektivt sätt att förebygga inbrott är att skaffa inbrottslarm. Svenska Alarms smarta hemlarm ger användaren full kontroll då du genom applikationen kan övervaka hemmet dygnet rum – var du än är.  

Grannsamverkan ger en tryggare jul

Åker du iväg några dagar, prata med grannarna så de hjälper till att hålla koll samtidigt som de kanske vattnar blommorna. 

Publicerad

Förebygga brand, Förebygga inbrott, Säkerhetstips

Gör som 23,804 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev