Uppdatering av Svenska Alarms app: Bättre användarupplevelse och tydligare larma på-funktion - Svenska Alarm

Uppdatering av Svenska Alarms app: Bättre användarupplevelse och tydligare larma på-funktion

Enkel att använda och tydliga instruktioner. Nu lanseras nästa version av Svenska Alarms app, med förbättringar som användarna själva önskat.

December månads uppdateringar ger bättre användarupplevelse och ett mer intuitivt gränssnitt. Appen ger nu bland annat ett flöde av händelser vid när användaren larmar på och av, och standardvyn presenterar tydligt vilken adress larmsystemet gäller.

Den nya versionen är tillgänglig från och med december till både IOS och Android. Du behöver själv uppdatera din app manuellt via App Store eller Google Play.

App Svenska Alarm pålarmning

Tydligare vy vid på- och av-larmning

Nu implementeras ett flöde som tydligt guidar användaren i realtid med information om vilka steg som larmsystemet går igenom vid på- och av-larmning. Det gör att användaren tydligare ser att appen och larmsystemet arbetar.

Vid eventuella störningar som gör att en på-larmning misslyckas, exempelvis på grund av en öppen ytterdörr eller att någon går framför en kamera, får användaren direkt en återkoppling i appen, på liknande sätt som att appen också ger bekräftelse när systemet framgångsrikt larmas på.

Senaste på- och av-larmning syns nu direkt i panelvyn

Panelvyn visar nu vilken användare som senast larmat av- och på, vilket gör det enkelt att bland annat se när barnen kommit hem från skolan. Tidigare var detta endast synligt i aktivitetsloggen.

Se vilket larmsystem du styr och vilken adress det tillhör

På appens ”startsida”, panelen, går det nu enkelt att välja mellan de olika larmsystem som är kopplade till appen. Det står även tydligt vilken adress systemet tillhör – ett tillägg som varit extra efterfrågat av bland annat företagsanvändare som har butiker med samma namn men i olika städer samt användare av larmväskan, som ofta har flera utstationerade på arbetsplatserna.

App Svenska Alarm panel

Även privatpersoner har nytta av funktionen, exempelvis de som har larm i både huset och sommarstugan, det gör det också enkelt att se att adressen till larmsystemet är aktuell, exempelvis efter en flytt.

 

Vilken väktaråtgärd som är kopplad till larmsystemet syns nu i vänster hörn

Se om larmsystemet har väktare direkt eller väktare standby direkt i panelen. För mer information om tjänsterna går det att klicka på ikonen.

 

Uppdateringar som skett under året

Det har blivit smidigare att logga in, appen har idag stöd för e-mail + lösenord, en fyrsiffrig kod eller biometriskt login i form av ansiktsigenkänning eller fingeravtryck.

Att larma på eller av görs med bara ett knapptryck, genom att spara larmkoden i appen behöver du inte skriva in den manuellt för varje larmning.

En unik funktion på marknaden som funnits med sedan lansering är Väktare Nu. Med ett enkelt knapptryck i appen kan du tillkalla väktare till adressen för ditt larmsystem, utan fördröjning.

 

– Det är viktigt att Svenska Alarms app är enkel och tydlig att använda, där man som användare känner att rätt information ges. Vi arbetar löpande med förbättringar och att utveckla funktioner som efterfrågas av våra kunder för att skapa en app i världsklass, säger Niklas Halldén, styrelseledamot på Svenska Alarm.

Läs mer på Svenska Alarms app-sida.

För de som saknar smartphone går det givetvis lika bra att använda Svenska Alarms larmsystem utan appen.

Publicerad

Nyheter

Gör som 23,865 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev