6 tips: Så skyddar du sommarstugan - Svenska Alarm

6 tips: Så skyddar du sommarstugan

Äntligen sommar! Säsongen är här då många svenskar åker till sina fritidshus för att semestra. Eftersom sommarstugor ofta står tomma och ligger avskilt har de en hög risk för inbrott. Här kommer sex tips på hur du bäst skyddar sommarstället – även när du inte är där.

Lås allt – inte bara dörren!

Många tjuvar tar sig in på andra sätt än entrédörren, så se även till att fönster, garage och altanen är stängda och låsta. Om du har en bod vid fritidshuset, glöm inte att låsa den ordentligt för att skydda exempelvis verktyg och cyklar.

Ett uppkopplat hemlarm ger extra trygghet

Ett effektivt sätt att avskräcka tjuven på och förhindra inbrott är ett larm. Svenska Alarms smarta hemlarm ger användaren full kontroll, där du kan hålla koll var du än är. Larmet är uppkopplat och övervakar huset dygnet runt, en användarvänlig app ger aktuell status och håller ägaren ständigt uppdaterad.

Skippa blomkrukan – skydda nyckeln

Göm inte extranyckeln under blomkrukan eller på andra uppenbara ställen. Det bästa är att inte placera några nycklar utomhus och i nära anslutning till sommarstugan.

Grannsamverkan bevisat bra mot inbrott

Ta hjälp av grannen. Fråga en vän i området att hålla ett öga på stugan när den står tom.

Sätt upp utomhuslampor

Avskräck tjuven med rörelsestyrd utomhusbelysning som tänds när någon närmar sig huset.

Brandsäkra stugan

Ett måste i varje hem, och även i sommarstugan, är brandvarnaren. Svenska Alarms uppkopplade brandlarm har en s.k. optisk sensor som snabbt känner av rök. Placera brandlarmet nära köket och tvättstugan och ett på varje våning. Har du en gammal brandvarnare, över tio år, är det dags att byta ut den.

Publicerad

Förebygga inbrott, Säkerhetstips

Gör som 23,804 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev