Undvik att tjuven får reda på dina semesterplanera -Läs våra tips

Berätta inte för tjuven om semesterplanerna

När du reser bort står ditt hus tomt och risken för inbrott ökar. Se till att du larmat på, be grannarna att hålla uppsikt och låt barnens leksaker ligga kvar på gräsmattan. Tänk på att inte skriva öppet i sociala medier som Facebook om semesterplanerna, och hur länge du lämnar huset tomt.

 

Berätta inte för tjuven om semesterplanerna

 

Berätta inte för tjuven i sociala medier

I sociala medier har det kommit att bli allt vanligare med goetaggning, alltså att de inlägg du skriver och bilder du publicerar blir märkta med det geografiska ställe där det producerats. För att undvika att onödig information sprids till obehöriga finns det två saker du bör tänka på. Först och främst justera så att bara dina närmsta vänner kan ta del av dina semesterinlägg. För det andra så undvik geotaggning för material när du är bortrest. Det gör du enklast genom att se över dina säkerhets-/integritetsinställningar för respektive tjänst. För dig som inte känner dig så säker på hur tjänster som Twitter, Facebook, Pinterest, Google+ mfl fungerar så fungerar det lika bra tills du kommit hem innan du skriver om semestern – berätta inte för tjuven om semesterplanerna. Det kan ju ändå vara rätt avkopplande att få lägga ifrån sig sin mobil några minuter då och då.

 

Vi har fler tips inför din semester

Ett larmat hus som ser bebott ut har varit ett effektivt sätt för att skrämma bort tjuvarna. Villor med hemlarm löper statistiskt sett lägre risk för inbrott jämfört med villor utan larm. För mer information kring hemlarm och tips på hur du kan få ditt hus att se bebott ut finns i boken Säkerhetsbibeln som kan beställas direkt från oss på Svenska Alarm.

 

 

Publicerad

Förebygga inbrott, Säkerhetstips

Gör som 23,807 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev