Ny brottsrubricering inbrottsstöld - Svenska Alarm

Ny brottsrubricering inbrottsstöld

En ny brottsrubricering inbrottsstöld. Inbrott är något som berör många. Det sker 20.000 inbrott per år i Sverige. Det är över 50 stycken per dag. Fredrik Reinfeldt säger att inbrott är något som oroar många.

 

Ny brottsrubricering inbrottsstöld

 

Ny brottsrubricering inbrottsstöld

Det är alltså en skärpning av minimistraffet för inbrott som de fyra allianspartierna föreslår. Blir du straffad för att ha gjort ett inbrott ska minimistraffet vara ett års fängelse. Det hela ska börja att gälla från första januari 2016. Om det blir så här får vi se. Nu först väntar ett val och att de nya reglerna ska hinna att gå igenom innan är högst tveksamt.

 

Inbrott är en kränkning

Det är en allvarlig kränkning att bryta sig in hos någon. Ofta är tragedin större än värdet på det som stulits. Därför behövs det en ny lag, ett nytt sätt att skydda den lilla människan. Ett bostadsinbrott bedöms ofta som stöld och ger sex till tolv månaders fängelse.

 

Låg uppklaringsprocent

Uppklaringsfrekvensen vid inbrott är bara några få procent. Ett hårdare straff hjälper bara ifall peronerna som genomför inbrott åker fast. Idag är uppklarandeprocenten bara några få procent. Därför behövs också fler brottsförebyggande åtgärder. Varje villaägare måste ta sitt eget ansvar och skaffa ett hemlarm.

Publicerad

Förebygga inbrott, Säkerhetstips

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev