Brandskydd för hem och företag - Svenska Alarm

Brandskydd

Det kan bli ditt livs billigaste livförsäkring. Investera i ett komplett brandskydd från Svenska Alarm. Vårt brandskydd har noga utvalda produkter som hjälper dig att undvika faran. Du får ett mycket bra skydd som både förebygger och fungerar effektivt för bästa åtgärd vid brandolyckor.

 

Fakta om brand

Det brinner i 17 hem varje dag året runt!

Brandskydd

Produkterna för brandskydd är noga utvalda och håller högsta säkerhetsklass. Brandskyddet är godkänt för Brandsäkert hem och passar utmärkt i både villa och lägenhet. Ett brandskydd med en brandsläckare, brandfilt, brandspray och första förband passar en mindre privatbostad. Väljer man att skaffa en brandsläckare till ett privatboende fungerar en designsläckare bra men till arbetsplatsen rekommenderar vi en i tydlig röd färg. Det för att personer som inte brukar vistas i lokalen enkelt och snabbt ska kunna lokalisera en brandsläckare.

 

Brandsläckare en del av brandskyddet

Det finns idag snygga brandsläckare i färger som exempelvis svart och vitt. Fördelen mot traditionella brandsläckare är att dessa oftare placeras centralt i hemmet, vilket gör dem lättillgängligare om de behöver användas. Den europeiska standarden (SS-EN3) säger att en brandsläckare ska vara röd. Därför får designbrandsläckare endast finnas i hemmamiljö och ej i offentliga lokaler.

Brandskydd

 

Komplett brandskydd med brandlarm

För att bli varnad vid en brand behövs ett brandlarm. Det har inkopplade rökdetektorer som detekterar rökutveckling.  Redan vid ett tidigt skede uppmärksammas personer vid händelser av brand. En rökdetektor detekterar rök. Rökutveckling verifieras och skickar en signal till centralen. Personer informeras om vad som hänt och alla inkopplade rökdetektorer skickar ut en tydlig signal. Personer i lokalen uppmärksammas och utrymningslarmet har hjälpt till att skydda mot brand. Det kan summeras genom att säga att det intelligenta systemet håller koll på respektive brandvarnare och varnar en varnar alla. Det innebär att alla i byggnaden alltid kommer att bli varnade i god tid. Att skydda egendom och människor görs bäst med ett komplett brandskydd.

Publicerad

Förebygga brand, Säkerhetstips

Gör som 23,804 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev