Brandspray - rädda en brinnande gryta - Svenska Alarm

Brandspray

Skaffa ett skydd mot mindre bränder som kan uppstå i en gryta på spisen, i ugnen eller annan mindre brand i köket. Ett brandspray är både billigt och ger ett bra skydd mot den här typen av bränder.
Brandspray

Brandspray – släcker snabbt

Det är enkelt att använda ett brandspray. Ta fram flaskan som du smidigt håller i en hand. Tryck ner knappen med tummen och rikta strålen från ditt brandspray mot elden. Börja en liten bit ifrån och rör dig in mot eldens centrum. Du kan använda skummet direkt i grytan men tänk bara på att göra rent innan du fortsätter att använda grytan. För större bränder rekommenderar vi att du istället använder en brandsläckare. Det är ofta bränder som fått lite längre tid på sig att växa sig stora. Ett brandlarm varnar i ett tidigt skede och brandvarnare på varje våningsplan rekommenderas av Brandskyddsmyndigheten.

 

Använd inte vatten i en kastrull

OBS! Det är direkt farligt att släcka en brand i en kastrull med vatten. Undvik alltid att göra det här, har du slut på ditt brandspray så använd istället en brandfilt och kväv elden. För dig som inte har en brandfilt nära tillhands så kan en kökshandduk fungera. Är branden av mindre karaktär kan det fungera att lägga ett lock på kastrullen. Det här ju en teknik för att släcka en brand som inte fungerar om det är i ugnen branden uppstår. Det finns flera olika områden i ett kök där risken för brand är stor. Alla elektroniska apparater som brödrost eller bakmaskin kan tex börja brinna. Här är ett brandspray det optimala för att effektivt kunna släcka branden.

 

Publicerad

Förebygga brand

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev