Guld är hetaste stöldgodset vid ett inbrott - Svenska Alarm

Guld är hetaste stöldgodset vid ett inbrott

Tjuvarna ratar silver, utan det är guld de vill ha, säger Stefan Lång, inre befäl på Uddevallapolisen till Sveriges Radio Väst.

Guld är hetaste stöldgodset vid ett inbrott

 

Guld-smycken är populärt vid inbrott

Ett problem med stöldgods är att priset tjuven får vid försäljning ligger på ca 10 % av värdet. När en tjuv kommer över guldsmycken vid ett inbrott får de marknadspris genom att sända in dem via post till ett företag som sedan väger guldet och skickar pengar tillbaks. Inget företag tar emot stulna varor men då det är vikten som betalas för så funkar det bra att använda en hammare för att modifiera dina smycken och vips går de inte att känna igen längre.

 

Stoppa tjuven mot inbrott i ditt hem

Att förebygga inbrott: Skaffa ett larm som håller tjuvarna borta. Ett annat bra tips mot inbrott är att inte förvara dina guldsmycken hemma. De flesta att de är smarta och gömmer dem i sovrummet och det är också där som tjuvarna letar först. Skaffa ett bankfack eller kassaskåp där du tryggt kan förvara dem. De guldsmycken du gillar att använda kan du ju ha på dig:)

Publicerad

Förebygga inbrott

2 kommentarer

  1. […] ett inbrott är det främst guld och elektronik  som tjuven letar efter. Det är varor som är enkla att sälja och ger bra med […]

  2. […] Guldpriset rasar men är fortfarande ett hett byte för att det är så enkelt att få bra betalt för. Genom att deformera smyckena och sedan lämna eller sända in dem för att få ut värdet i dess vikt fungerar utmärkt. Det du gillar gillar tjuven – vi skrev om det här i tidigare inlägg – guld hett stöldgods. […]

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev