Hösten högsäsong för tjuvarna – 5 tips för att skydda hemmet - Svenska Alarm

Hösten högsäsong för tjuvarna – 5 tips för att skydda hemmet

Trenden pekar åt rätt håll, de senaste två åren har inbrotten minskat jämfört med 2019, något som sannolikt kommit som följd av coronapandemin då folk varit hemma mer. Men hösten är fortfarande högsäsong för inbrott – särskilt nu när svenskarna i större mån har börjat resa igen. Här är 5 tips för att skydda hemmet.

Att november, följd av oktober och december är tiden då flest villainbrott sker är ingen slump. Det blir mörkt snabbare, och höstlovsveckorna kan resultera i att flera grannar i området reser bort samtidigt. Då är det viktigt att hemmet är skyddat.

Det finns mycket du kan göra för att minimera risken för ett inbrott, både förebyggande åtgärder eller genom att anlita ett proffs och installera ett smart hemlarm.

Ligg steget före – 5 tips för att skydda hemmet.

  1. Säkra ditt hem. Förutom att hålla dörrar och fönster låsta kan du utnyttja hemmets smarta funktioner även om du är bortrest. Lampor som tänds trots att du inte är hemma, kanske kan tv:n vara på en stund på kvällen? Rörelsekänsliga utomhusljus som tänds automatiskt när någon är i närheten är också en effektiv metod för att avskräcka tjuven.
  2. Låt stöket synas. Få det att se ut som att du är hemma. Lämna lite disk framme, sätt lamporna på timer och lämna barnens leksaker utspridda. Om du har trädgård, låt gärna grannbarnen leka på gräsmattan.
  3. Grannsamverkan är en klassisk metod för att förebygga brott i området. Grannskapet utbildas av den lokala polisen och hjälps åt att hålla koll åt varandra hus när man är på semester. Be grannarna bära in posten och promenera på din uppfart ett par gånger om det är snö så att det ser bebott ut.
  4. Sociala medier kan vittna om att du är bortrest. Genom att följa eller titta på sociala medieflöden kan tjuven förstå att huset står tomt. Se till att hela familjen är införstådda i att inte skriva eller lägga ut bilder online om resan medan ni är på semester – ladda hellre upp dina bilder efteråt.
  5. Ett smart hemlarm kopplat till en certifierad larmcentral är ett säkert kort om tjuven trots allt kommer in. Våra godkända larm kommer kompletta med avskräckande dekaler som du sätter upp på dörrar, fönster och grindar och tala om för tjuven att här bli det liv i grannskapet och polisen är på väg om man försöker ta sig in.

Publicerad

Förebygga inbrott, Säkerhetstips

Gör som 23,859 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev