Inbrottslarm - Ett måste för husägaren?

Inbrottslarm – Ett måste för husägaren?

Inbrottslarm som monterasInbrott drabbar var tredje person, vilket är en bidragande faktor till den stora efterfrågan på inbrottslarm. Många tror att de allra flesta inbrotten begås på natten. Men, det visar sig inte stämma, utan det vanligaste är att inbrott begås mellan klockan 08.00 och 16.00.

Undersökningar visar på att villainbrotten har kommit att bli väldigt säsongsberoende, enligt ny statistik från Brottsförebyggande rådet. De flesta villainbrotten anmäls under november månad, tätt följt av oktober och december.

År 2006 kom det in 15 000 anmälningar om inbrott, och samma siffra för år 2013 är 21 000 anmälningar så tyvärr är trenden att inbrotten ökar. Larmbranschen har undersökt det här och lyfter fram att olarmade villor löper tre gånger så stor risk att drabbas av inbrott, jämfört med de som har installerat larm.

Lotta Mauritzon som uttalat sig för Stöldskyddsföreningens räkning påpekar att det finns en viss risk att invaggas i falsk trygghet bara för att vi valt att installera ett inbrottslarm. Lotta menar att det är helheten av säkerhetsarbetet som är viktigt. Där ingår bland annat lås på dörrar och fönster samt att grannsamverkan kan vara en del till ett tryggare närområde. När det kommer till val av inbrottslarm ska du välja att installera ett godkänt larm.

Inbrottslarmen skiljer mycket i pris

Det finns ganska stora prisskillnader på marknaden idag där de larm som blir dyrast oftast är de man hyr under många år. Våra larm äger du själv vilket gör att de på sikt blir betydligt billigare.

Så, innan du springer iväg och skaffar ett larm så är det viktigt att du ser över dina behov, och att räkna på kostnaderna på lång sikt. Sedan kan det spela stor roll vilket försäkringsbolag du har, eftersom de kan erbjuda dig bättre premie, eller i vissa fall slopad självrisk om du har installerat ett godkänt larm.

Moderna inbrottslarm har kamera och app

Ett inbrottslarm skyddar mot att någon bryter sig in via dörrar eller fönster, och skyddar mot brand. Ett modernt inbrottslarm kan levereras med både kamera och en mobilapp. Det finns lite olika inställningar för inbrottslarm, och vissa kan ställas in för att ge ifrån sig ett högt ljud som hörs på avstånd, medan andra också kan kopplas så det går en tyst larmsignal till ett bevakningsföretag, som åker ut för att kontrollera vad som har hänt.

De moderna inbrottslarmen, vilket är vad vi på Svenska Alarm säljer och monterar kan utföra ett par olika saker samtidigt. Till exempel att en siren och ett kraftigt blixtljus aktiveras vid händelse av larm. Detta kan sedan användas för att sätta igång en larmsändare som skickar larmhändelsen vidare till närmsta väktare och bilder till användarens mobilapp. Inbrottslarm från Svenska Alarm har också kamera för inspelning och vi på Svenska Alarm är av polisen godkänd som larminstallatör.

Intresserad av ett inbrottslarm? Kontakta oss redan idag för en offert, tel: 0770 – 112 060

 

Publicerad

Förebygga inbrott, Inbrottsstatistik, Nyheter, Säkerhetstips

Gör som 23,804 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev