IR rörelsedetektor larmar för rörelse - Svenska Alarm

IR rörelsedetektor för hemlarm

Ge ditt hem ett extra säkert skydd med ett larm som har en infraröd rörelsedetektor. Alla våra larm har självklart det senaste inom ny teknik beskriver nedanför hur det fungerar med att ha rörelsedetektorer i hemmet.

Rörelsedetektorer reagerar på rörelse

Rörelsedetektorer reagerar på rörelse och om en oönskad gäst befinner sig i ditt hem skickar detektorn signaler till ditt larm som går igång. Rörelsedetektorer brukar också kallas för öga, rörelsevakt eller rörelsesensor.

En infraröd (IR) rörelsedetektor går ett steg längre än så och använder sig av infraröd teknik. Detta innebär att larmet endast reagerar på kroppsvarma objekt som människor och djur, och inte på exempelvis träd som rör sig.

Montering av rörelsedetektor

IR rörelsedetektor med larm till ditt hemlarmHur ska du då placera din rörelsedetektor i hemmet? Den bör placeras högt upp på väggen och vara riktad neråt. Om den är högt placerad kan den nämligen känna av så mycket rörelser som möjligt och få en stor täckningsyta. Rätt placerad täcker larmet av ett område på hela 15 meter. Ett annat skäl till att larmet skall placeras högt är att det minimerar risken för att utlösas av misstag. Larmet kan nämligen utlösas om man står väldigt nära eller rör vid det.

Vi på Svenska alarm hjälper dig såklart med att installera larmet hemma hos dig. Det tar inte lång tid och monteringen genomförs alltid i största samråd med dig som kund.

Husdjur och larm med rörelsedetektor

Du som har husdjur blir kanske fundersam när du hör talas om rörelsedetektorn. Hur ska du kunna larma på ditt hem när du går till arbetet och dina husdjur är kvar hemma under dagen? Det är faktiskt inga problem. Det går alldeles utmärkt att anpassa ditt larm så att rörelsedetektorn inte reagerar på kroppsvarma objekt på upp till 25 kg. Därigenom kan du både larma ditt hem och vara trygg i vetskapen att larmet inte löses ut i onödan på grund av ditt husdjur.

 

Smart med kamera

Rörelsedetektorn larmar, men det är bara en kattVårt hemlarm är inte enbart utrustat med en rörelsedetektor utan även med en kamera. När rörelsedetektorn känner av rörelser i ditt hem tar kameran i larmet bilder. Bilderna skickas därefter direkt till din mobil så att du kan se vad som utlöst rörelserna. Du får då möjlighet att avgöra själv om bilderna ska skickas vidare till väktare. Kanske din grannes katt har råkat slinka in genom balkongdörren eller genom ett öppet fönster? Då behöver du såklart inte tillkalla väktare utan kan med ett enkelt knapptryck på mobilen ignorera impulsen. På så vis undviker du att väktare rycker ut i onödan och du får större kontroll över vad som händer i ditt hem.

Läs mer om vårt smarta hemlarm med kamera här eller titta på vår prisjämförelser av larm här.

 

Publicerad

Installation

Gör som 23,776 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev