Lagen om köp i god tro - Svenska Alarm

Lagen om köp i god tro

Idag blir man av med varan man köpt och riskerar själv böter eller fängelse om man borde misstänkt eller visste om att varan var stulen. Visste du att lagen om köp i god tro är ändrad?

 

Lagen om köp i god tro ändrades 2003

Bara 38% av svenskarna kände till hur lagstiftningen ser ut och ett fåtal kände sig trygga på att varor de handlat  på nätet inte var stöldgods (undersökning utförd av Demoskop åt SSF. För att skydda dig själv bör du alltså alltid göra det du kan för att försäkra dig om att du köper varan från dess rätte ägare. Du kan också använda dig av stöldmärkning för att skydda din egendom från stöld och öka chanserna att få tillbaka dina saker om du ändå blir utsatt

 

lagen om köp i god tro

 

Polisen säger

Det förekommer stora mängder stöldgods på nätet. Få vet om att lagen om  köp i god tro är ändrad. Flera näthandelssajter har vidtagit åtgärder för att förhindra detta men tyvärr är det inte tillräckligt. Det är därför också väldigt viktigt för oss privatpersoner att tänka på att så snart vi handlar med stöldgods, medvetet eller omedvetet, så är vi med och finansierar de kriminellas verksamhet. – Klas Friberg, chef för Rikskriminalpolisen.

 

 

Publicerad

Förebygga inbrott

Gör som 23,807 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev