Certifierad larmcentral som kan styras via en app - Svenska Alarm

Certifierad larmcentral hos Svenska Alarm

En larmcentral finns för att säkerställa att larmsystemets dagliga drift fungerar och vid händelse av larm förmedla informationen vidare för rätt åtgärd. För att vara säker på att det larm du väljer verkligen kommer att garantera din säkerhet, är det viktigt att du kontrollerar om larmcentralen är certifierad enligt gällande normer i Sverige. I denna artikel kan du lära dig lite mer om vad detta inbegriper, samt hur du kan vara säker på att det går att lita på Svenska Alarms larmcentraler.

Larmcentraler som är automatiserade med app

Det finns olika typer av larmcentraler. En bemannad central innebär att en människa bemannar alla inkommande meddelanden och larmhändelser. Vid händelse av larm ringer personalen upp kunden enligt handlingsplanen för att kolla om kunden vill att en väktare ska skickas ut för att kontrollera larmet.

Denna sorts hantering av telefonoperatörer håller på att ersättas av digitala larmcentraler. Detta innebär att larmet skickas automatiskt till dig via din mobil. Du får där se bilder som tagits av det som orsakat larmet, och kan själv avbryta en onödig väktarutryckning. En larmhändelse behöver inte längre på samma sätt hanteras av en bemannad central när modern teknik ersätter gammal. Det innebär att larmhändelsen förmedlas via appen direkt från inbrottslarmet till användarens telefon. Sedan kan du som användare själv välja att av avbryta en eventuell väktare som annars hade utfört en onödig utryckning. Varför är detta effektivt?

  1. Du får snabbare rätt information. Du kan se på bilden om larmet är riktigt eller falskt. Du känner till ditt boende bättre än vad personen på larmcentralen gör som behöver ringa upp dig, och kan lättare se om det är farmor som ska hjälpa till att vattna blommorna.
  2. Det sparar tid. Den tid det tar för larmet att nå den bemannade larmcentralen, och för dem att ringa upp dig och fråga vad som ska göras, beror på deras arbetsbörda. Den blir alltid längre jämfört med de få sekunder det tar för dig att få ett meddelande på mobilen. Inom endast ett par minuter kan du ha väktare, polis eller brandkår på väg hem till dig, och olyckan kan stoppas i tid – branden behöver inte göra så stor skada, tjuven kan tas på bar gärning och barnen föras i säkerhet innan något riktigt illa hinner hända.
  3. Du sparar pengar. Att en väktare rycker ut när larmet går bara för att upptäcka att det var falskt, kan resultera i oönskade avgifter. Är det du själv som får avgöra om väktaren behövs eller ej, får du mer kontroll över situationen, och kan undvika dessa onödiga kostnader.

 

Anslut ditt egna hemlarm till en larmcentral

Bra att veta: Enligt lagen om larm är du som larminnehavare skyldig att göra allt du kan för att förhindra att ett falskt larm orsakar onödigt arbete för Polismyndigheten. Du ska sköta ditt larms tillsyn och se till att ingen av de som bor med dig utlöser larmet av misstag. För att undvika tråkiga konsekvenser av ett polisbesök efter ett falskt larm, kan du berätta för oss på Svenska Alarm om dina unika omständigheter. Vi kan därefter vägleda dig när det gäller valet av system.

Certifierade svenska larmcentraler ska vara godkända

 Du som kund hos Svenska Alarm kan känna dig trygg med en certifierad larmcentral. Larmcentralen ska ha service dygnet runt och personalen ska behandla kundinformation konfidentiellt och dessutom genomgå personkontroll genom registerutdrag. Normen SSF 136 säkerställer att larmcentralen uppfyller dessa krav. Normen ställer även krav på kvalitetssystem enligt ISO 9001, lokaler, implementerade katastrofplaner, redundans med mera. Svenska Alarm har ingen egen central och kan därför inte sälja dessa tjänster själva, utan rätten av förmedling för dessa tjänster regleras med fullmakt och upphandlas från underleverantör. För uppkopplade larmsystem mot certifierad larmcentral använder Svenska Alarm sig av partner som är certifierade enligt SSF 136, vilket också är ett av SBSCs grundkrav.

Vi är mycket noggranna med vårt val av leverantörer och larmbolaget ska bland annat kunna bocka av alla krav på följande lista:

  • Det ska finnas instruktioner och hjälpmedel för åtgärdande av mottagna larm.
  • När larmet ska förmedlas till polisen, ska larmcentralen kunna överföra all information utan tidsfördröjning.
  • Skydd mot skadegörelse, inbrott och angrepp för samtliga lokaler ska ingå.
  • Larmcentralerna ska ha strömförsörjning från två olika strömkällor. Om en strömkälla slutar fungera, ska larmcentralen kunna bero på den andra utan problem eller tidsfördröjning.
  • Det ska finnas minst två personer vid kontrollerna hela tiden, dygnet runt.

Certifieringen ger dig säkerhet

När du anlitar ett larmföretag som har alla de rätta säkerhetsmärkningarna och är certifierat enligt SBSCs höga kvalitetskrav, kan du vara säker på att det du betalar för verkligen kommer att löna sig när det gäller kvalitet. Personalen, verksamheten och hela organisationen finns där för att hjälpa dig precis när det behövs. Du kan förebygga tråkiga skeenden, och därmed vara säker på att familj, hem och ägodelar är trygga, under både din närvaro och frånvaro. Du sover gott på natten när du slipper gå och oroa dig över inkräktare, och vet att om de råkar komma, kommer personalen på larmcentralerna, väktaren och polisen att se till att de blir avlägsnade från dina premisser omedelbart.

 

Vill du veta mer? Kontakta oss idag så svarar vi på alla dina frågor om larm.

Publicerad

Kameralarm

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev