Så överlistar du båtmotortjuven - Svenska Alarm

Så överlistar du båtmotortjuven

En båtmotor är attraktiv att stjäla. Tjuvarna stal förra året fler än 2500 båtmotorer, bara i Sverige! Det är obevakade motorer som stjäls. En båt som ligger ensam utan bevakning blir ett attraktivt mål för tjuven. Problemet består året runt även om det är under sommaren som det ligger flest båtar i hamnen. Båtrelaterade stölder där GPS och ekolod ingår uppgår till över 6500 per år. Låt fiskelyckan bestå. Ta del av Svenska Alarms tips för ett säkert båtliv.

 

så överlistar du båtmotortjuven

 

Så överlistar du båtmotortjuven

Vi ger dig tips på hur du ökar säkerheten för din båt på bästa sätt. Placera din båt i en hamn där båtklubben bedriver Båtsamverkan. Det är en effektiv metod för att skydda båten och förebygga båtmotorstölder. Förutom att det är ett effektivt skydd ger det också en trevlig miljö där båtfolk lär känna varandra, hejar och har kul ihop.

Din utombordare ska du alltid vinterförvaras i ett låst och larmat utrymme. Förse båtmotorn med ett spårsystem som uppfyller kraven i normen SSF1073. Det är viktigt att utombordaren, när den är avplockad, förvaras tryggt och säkert. Behöver du hjälp med ett larm kan vi rekommendera ett hemlarm med kamera och app.

Genom att plocka bort extramonterad utrustning som till exempel GPS och ekolod så överlistar du båtmotortjuven. Förvara utrustningen på en säker plats. Du kan med fördel ta med det hem så slipper du oroa dig över att någon båtmotortjuv ska hitta det i samband med att de letar efter lämpligt stöldgods i hamnen.

 

Tips för att hindra båtrelaterade stölder

  • Töm båten innan tjuven gör det. Leta reda på alla värdesaker och ta med dig de hem.
  • Båtmotorn ska förvaras i ett larmat och låst utrymme.
  • När båten ligger i vattnet ska den vara fastlåst och ligga i en övervakad hamn.

Publicerad

Förebygga brott, Säkerhetstips

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev