Utdrag ur belastningsregistret görs här - Svenska Alarm

Utdrag ur belastningsregistret

Här kan du ladda ner blanketten för att göra ett utdrag ur belastningsregistret. Blanketten är gratis och Rikspolisen tar inte ut någon avgift för utdraget. Att arbeta på Svenska Alarm förutsätter att du är prickfri i Polismyndighetens belastningsregister – här finns lediga jobb.

Klicka här för att ladda ner blanketten utdrag ur belastningsregistret.

Tänk på att brevet med utdraget ur belastningsregistret ska lämnas komplett med hela dess innehåll till oss som arbetsgivare. För att kunna vara säker på att så sker kan du välja att inte själv öppna ditt brev och lämna det oöppnat till oss som arbetsgivare.

 

 

utdrag ur belastningsregistret

 

 

Så här gör du:

 1. Ladda ner blanketten.
 2. Skriv ut blanketten.
 3. Fyll i dina uppgifter på blanketten.
 4. Posta blanketten till:
  Polismyndigheten
  Box 757
  981 27 Kiruna
 5. Du kan också skanna blanketten och skicka med e-post till:
  registerutdrag@polisen.se
 6. Det tar ca två veckor att få svarsbrevet.
 7. Det kan vara en fördel att INTE öppna brevet.
 8. Då kan du lämna brevet oöppnat till din arbetsgivare.

 

Varför beställer inte ni som arbetsgivare ett registerutdrag så att jag slipper?

Som arbetsgivare kan vi inte göra det. Polismyndigheten får inte skicka registerutdraget direkt till en arbetsgivare.

 

Utdrag ur belastningsregistret

Vill du också veta om du är prickfri hos polisen? Många pratar om brottsregister, polisregister, polisregisterutdrag och straffregister för att hitta blanketter för utdrag. När du söker på polisens hemsida eller talar med polisen är belastningsregistret det ord som används.

Ett utdrag ur belastningsregistret är giltigt i ungefär ett års tid. Svenska Alarm är ett certifierat säkerhetsbolag och tar säkerhet på största allvar. Ett viktigt steg för att kunna tillhandahålla en tillförlitlig leverans av våra smarta larm. Inför din intervju är det till stor fördel om du redan har beställt, och tar med dig ditt utdrag ur belastningsregistret.

 

När försvinner min prick i polisens register?

Du som har blivit straffad kommer in i registret. Polisen gallrar sedan bort uppgifterna så att de kommer inte att ligga kvar där för resten av ditt liv. Beroende på brottets karaktär kommer pricken att finnas kvar under olika lång tid. Som längst finns uppgifterna kvar i 20 år. Som kortast finns de kvar i tre år innan de plockas bort.

 

Vad syns i ett utdrag ur belastningsregistret

En parkeringsbot eller en fortkörning syns inte. Ett brott som inte leder till en dom hamnar inte i belastningsregistret. Det samma gäller vid friande dom i första instans. Skulle du bli dömd i första instans men senare bli friad i en högre distans så försvinner uppgifterna först efter det att domen ägt laga kraft, alltså först efter det att domen blivit officiellt registrerad.

Publicerad

Jobb, Säkerhetstips

Gör som 23,807 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev