Säkerhetstips hittar du här - Svenska Alarm

Säkerhetstips

Appar har kommit att bli en vardag. Att kunna styra sitt larm med telefonen är idag en självklarhet för den moderna användaren. Men det dyker upp skräckhistorier kring virus som sätter din telefon ur funktion. Ett säkerhetstips är att ladda ner din app från en känd källa som Android market eller App Store. Men det är även viktigt att kontrollera så att appen är utgiven av en pålitlig och rekommenderad tillverkare.

 

Säkerhetstips

 

App för larm – skapar enklare vardag

Skaffa en app för att styra ditt larm. Vart du än befinner dig så kan du alltid stänga av och sätta på ditt larm. Användarbeteendet skiljer sig lite från person till person. Vissa använder appen varje dag för att slå på och stänga av sitt larm. Andra har den för att stänga av sitt larm när städbolaget ska komma förbi, man slipper lämna ut koden till sitt larm – säger Donald Axelsson. Många ser larmappen On Off app som en trygg möjlighet att kunna larma på efter att man åkt hemifrån, i de fall när man får en sådan där osäkerhetskänsla i kroppen och undrar om man glömde larma. Användningsområdena skiljer men gemensamt är att det är en smart lösning för hemlarm.

 

Säkerhetstips för säker användning av appar!

  • För tillfället är antalet skadliga appar relativt lågt, men att vara medveten om riskerna är första steget till att skydda din mobiltelefon.
  • Innan du installerar en app på din telefon, kontrollera appen genom att läsa betygen på den marknadsplats som appen kan laddas ned från. Försök att hålla dig till högt betygsatta appar som laddats ned av många användare.
  • Köp eller ladda ned dina appar från en välkänd plats som App Store och Android Market. Du kan även förhindra att appar från okända källor kan installeras på din telefon genom att ändra i säkerhetsinställningarna.

Publicerad

Användartips larm

En kommentar

  1. […] En stulen mobil kan användas trots spärr men det finns sätt att skydda sig. Det gäller att ligga steget för tjuven och redan idag tänka igenom hur man använder sin smarta telefon. Svenska Alarm erbjuder alla sina kunder en larmapp för att kunna styra sitt smarta larmsystem. Vid händelse av stöld av mobilen kontaktar du kundsupport på Svenska Alarm och larmappen på den stulna telefonen kommer inte att vara möjlig för tjuven att använda. Då spelar det ingen roll ifall tjuven skulle knäcka din kod in i telefonen och till din larmapp. Fler säkerhetstips för appar hittar du här. […]

Gör som 23,804 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev