Skydda din husbil från inbrott - 7 tips. - Svenska Alarm

Skydda din husbil från inbrott – 7 tips.

Husbilar kan sägas vara mer utsatta vid händelse av inbrott än en vanlig bostad eftersom att husbilen, jämfört med ett vanligt hem, har en svag konstruktion av glasfibrer runt fönster och dörrar. Detta gör det lätt för tjuven att bryta upp materialet och på så sätt även orsaka stor skada på själva fordonet vid inbrott.

Husbilar är tyvärr enkla för inbrottstjuvar att bryta sig in iDet är således svårt att säkra sin husbil från inbrottstjuvar, men det finns saker du kan göra för att förebygga brott och minimera skaderisken på ditt fordon. Ett av de bästa sätten att skydda sin husbil är att installera en huvudbrytare som förhindrar tjuvar från att starta motorn, samtidigt som bränsletillförseln stoppas. Husbilen ska dessutom vara utrustad med säker förvaring för värdesaker – gärna på ett ställe som är svårt för tjuven att hitta.

Förutom dessa råd rekommenderas det vidare att du använder dig av säkerhetsdekaler, som är väl synliga för allmänheten, då de har visat sig fungera väldigt bra som avskräckning gentemot inbrottstjuvar. Detta, i kombination med att utrusta din husbil med ett användarvänligt husbilslarm, ger ett komplett skydd som minskar inbrottsrisken.

Faktum är att tillgänglig statistik visar att antalet inbrott i husbilar minskade under perioden 2005 till 2008, mycket på grund av det brottsförebyggande arbete som skett under åren. Detta enligt sajten Husvagn och camping.

Några bra sätt för att skydda sig och sin husbil från inbrott är att…

  1. … aldrig ha värdeföremål synliga i framsätet när du har stannat för natten.
  2. … se till att förvara dina värdesaker i bodelen av husbilen.
  3. … alltid kontrollera så att det inte finns borrhål under handtaget efter att du varit borta en stund.
  4. … fästa ett spännband mellan husbilens inre handtag för att förhindra inbrott under natten när du sover.
  5. … vara noga med att välja plats när du ska stanna för natten. Ett bra knep är att alltid stå nära andra husbilar i ett sådant lugnt och tryggt område som möjligt.
  6. … ha ett larm installerat som täcker dörrar och som har samma funktion som ett rörelsealarm.
  7. … förstärka ditt skydd genom att ha ett svårintagligt kassaskåp.

Läs mer här: http://www.freedomtravel.se/2015/01/10-tips-for-att-slippa-inbrott-i-husbilen/

Vi ger gärna goda tips för att du ska ha en tryggare vardag. Vi säljer dock inte skydd för husbilar, däremot t.ex. hemlarm, inbrottslarm och villalarm. Är du intresserad så kontakta oss gärna.

 

Publicerad

Förebygga inbrott, Säkerhetstips

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev