Tjuven på Facebook kan du läsa här - Svenska Alarm

Tjuven på Facebook

I media har man gått ut med varningar om en ny trend på Facebook. Det handlar inte bara om att man kan få sina konton kapade av hackers som sedan publicerar ens personliga bilder på nätet. Nu handlar det om att inbrottstjuvar hämtar information från Facebook om potentiella offer.

Tjuven på facebook

 

Tips – bjud inte in till inbrott

Det är populärt att publicera bilder och text från en semesterresa och liknande på Facebook. Detta håller tjuvarna koll på. De kollar systematiskt igenom användare som inte har spärrat sina personliga sidor. På din sida står ju var du heter och var du bor. När du skriver att du är på en resa utomlands i tre veckor så slår tjuvarna till. Mitt under den härliga semestern sker inbrottet!

Statistik från försäkringsbolag

Försäkringsbolaget If har gjort en undersökning där de frågat över 3000 personer mellan 18 och 74 år om de berättar för vänner att de ska vara bortresta. 9 av 10 berättar gärna för vänner och arbetskamrater om man ska iväg någonstans. 2% talar in ett meddelande på telefonsvararen om att man är bortrest. Hela 41% av 18-29-åringarna i undersökningen berättar på Facebook, eller liknande, att de reser bort.

Publicerad

Förebygga inbrott

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev