Våren är här – 4 tips för att skydda cykeln | Svenska Alarm

Våren är här – 4 tips för att skydda cykeln

Nu är det äntligen vår och dags att ta fram cykeln ur förrådet! Dock är det ingen hemlighet att cykelstölderna ökar i takt med att vi cyklar mer. Här är fyra tips från Polisen som gör att du får behålla din pärla.

Använd ett godkänt cykellås

Var på den säkra sidan och välj lås med omsorg. Använd ett certifierat cykellås eller hänglås och kätting i klass 2. Ett tips är att titta efter SSF-symbolen som innebär att låset blivit godkänt av SSF Stöldskyddsföreningen.

Välj en säker plats att ställa cykeln på

Ställ alltid in cykeln i ett larmat utrymme så minskar du risken för att den blir stulen. Är du däremot ute på tur så är det bra att parkera cykeln på en ljus och öppen plats där det rör sig mycket folk och där det finns gott om hus med fönster mot platsen. Detta gör det krångligare för tjuven att stjäla och ökar chanserna att någon ser ett stöldförsök.

Lås cykeln vid ett fast föremål

Lås cykeln vid ett stadigt och fast föremål, gärna i både ramen och bakhjulet. På så sätt kan tjuven inte kan lyfta upp och bära bort den. Tänk på att låsa cykeln även när den står inomhus då försäkringsbolagen ibland kräver att den ska ha varit låst även där för att få ut ersättning vid stöld.

Ha koll på ramnumret

Polisen får ofta in stulna cyklar och med ramnummer går det att identifiera cykeln snabbare. Ett tips är att ta kort på både cykeln och ramnumret med telefonen.

 

Svenska Alarm erbjuder ett smart uppkopplat hemlarm för hemmets alla hörn, från vardagsrum till cykelförråd. Läs mer här.

Publicerad

Förebygga brott, Säkerhetstips

Gör som 23,793 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev