10 säljtips som gör att du lyckas på ditt nya jobb - Svenska Alarm

10 säljtips som gör att du lyckas på ditt nya jobb

Vill du bli en riktigt duktig säljare? Här delar vi med oss av våra 10 bästa säljtips. Det finns vissa saker alla säljare behöver kunna för att lyckas. Vare sig du är ny säljare eller har lång erfarenhet av försäljning och bara vill friska upp kunskaperna, tror vi att du har nytta av dem. Välkommen att söka ledigt jobb hos Svenska Alarm.

 

10 säljtips som gör att du lyckas på ditt nya jobb

 

 

Säljtips 1 – Motivation

Din vilja att lyckas som säljare. Vad är det som driver dig? Motivation är superviktigt. Ett sätt att skapa motivation är att sätta upp mål. Sätt upp egna personliga mål, sätt upp mål i säljteamet. En ledare som är bra på att coacha och driva försäljningen framåt gör det här som en naturlig del av arbetet.

 

Säljtips 2 – Fråga kunden

Lyssna på kunden. Som säljare ska du titta kunden i ögonen när de pratar. Visa att du bryr dig. En säljare som bara pratar på och maler som en kvarn, är ingen rolig säljare. Ingen duktig säljare heller. Det gäller att bry sig och lyssna. Ställ frågor och lyssna på svaren.

 

Säljtips 3 – Hjälp kunden

Alla knutar ska redas ut. Hjälp kunden genom att förklara hur du kan lösa deras problem. Då blir du snabbt deras vän. På det viset kommer  ni båda vinna på att arbeta er igenom säljsamtalet. Lös problemen och gå vidare i säljsamtalet.

 

Säljtips 4 – Strukturerat säljsamtal

Följ en mall så att du inte missar de viktiga bitarna. Det gör det enklare för både dig och kunden. En duktig säljare har struktur på sitt arbete. Att hoppa hastigt mellan olika ämnen förvirrar lätt kunden. En förvirrad kund känner inte förtroende för dig som säljare och dina chanser att lyckas minskar.

 

Säljtips 5 – Behovsanalys

Som säljare är det viktigt att ta reda på kundens behov. Ställ frågor till kunden. Vad behöver kunden? När vill kunden ha det? Hur vill kunden betala för det? Vilka andra alternativ tittar kunden på? Vad krävs för att kunden ska köpa det av just dig?

 

Säljtips 6 – Anteckna

Att skriva ner det som kunden tycker är viktigt visar att du bryr dig. Det är inte dåligt att anteckna under ett säljsamtal. Det visar att du är engagerad. Du lyssnar på kunden. Det ger en naturlig andningspaus i samtalet och ett förtroende givande beteende.

 

Säljtips 7 – Accept

Berätta för kunden hur du uppfattar kundens behov. Fråga om det stämmer. Det är viktigt att accepten uttalas högt. Fråga det mest uppenbara, det mest självklara under samtalet. Att få accept är alltid till din fördel som säljare. Gå sedan vidare till det mer tveksamma, svåra delarna i säljsamtalet.

 

Tips för säljare på nytt jobb

 

Säljtips 8 – Team och ledare

Välj en arbetsplats där du har kul och trivs bra i ditt team. Ofta är det inte en fin titel som avgör ifall du mår bra och har kul på jobbet. Välj din chef, inte titel. Mer om detta skriver The Swedish Sales Academy här.

 

Säljtips 9 – Avslut

Avslut är A och O i ett säljsamtal. Många avslut. Gå på ditt första avslut tidigt i säljsamtalet. När vill kunden vill ha din tjänst levererad? Det är först när du frågar kunden om de vill ha det som du erbjuder som du får reda på vad de faktiskt tycker. Lyssna på svaret och fortsätt säljsamtalet fram till att du får ett JA!

 

Säljtips 10 – Ge aldrig upp

Så länge du inte ger upp så kommer du att lyckas. Det är faktiskt så. Det är bara om du ger upp som du inte lyckas på ditt nya jobb. Visst, det kan vara tufft att lära sig nya saker, att hantera motgångar och kunder som du inte förstår dig på. När du börjar har du ofta mycket energi, den dalar efter ett tag men när du väl tagit dig upp ur första dalen är du stark nog att gå hur långt som helst!

 

Svenska Alarm växer kraftigt och söker fler motiverade medarbetare. Du som vill lära dig mer om försäljning av smarta larm och utvecklas i ett skönt team, Hör av dig idag så berättar vi mer om våra tjänster!

Publicerad

Jobb

Gör som 23,769 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev