Smarta tips för semesterfirare - Svenska Alarm

Smarta tips för semesterfirare

Här kommer användbara tips för alla semesterfirare som stoppar tjuven att göra opåkallat besök i värmen. Så här semestersäkrar du hemmet:

Goda grannar bästa vännen

Prata med grannarna och be dem hålla ett vakande öga, grannsamverkan är bevisat ett av de bästa sätten att förhindra inbrott. Passa även på att be dem plocka in posten, en full brevlåda ger tjuven grönt ljus att huset är obebott. Det hindrar också att obehöriga läser din post.

Gör hemmet bebott

Barnens leksaker på gräsmattan ger signaler att någon är hemma. Nu när du ändå har pratat med grannarna, be dem ställa en av sina bilar på uppfarten. Ta bort värdesaker från fönstren så de inte syns utifrån och installera timers på lamporna.

Var varsam med statusuppdateringen

Dagens tjuvar är digitala. Statusuppdatera inte på sociala medier om att du ska åka bort och vänta med att lägga upp semesterbilderna tills du kommit hem. Som extra säkerhetsåtgärd – stäng av positioneringstjänsten på din mobil.

Lägg in viktiga telefonnummer på mobilen

Innan du åker se till att kontrollera dina försäkringar. Ta med dig försäkringsbeskedet på resan och lägg in viktiga telefonnummer i din mobil, exempelvis spärrnummer för alla dina kort.

Och – kom ihåg att sätta på larmet!

När väskan är packad, grannarna förvarande och solkrämen är på – glöm inte sätta på larmet! Har du ett smart larm från Svenska Alarm kan du dessutom hålla ett extra öga på hemmet genom appen i din telefon. Det gör att du kan koppla av och helt njuta av en välförtjänt semester.

Läs mer om Svenska Alarms smarta larmlösningar här

Publicerad

Nyheter, Säkerhetstips

Gör som 23,769 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev