Säkerställ din trygghet med rätt larmbolag - Svenska Alarm

Säkerställ din trygghet med rätt larmbolag

Att få larmet installerat av en professionell installatörsfirma är A och O för att larmanläggningen ska fungera, att larmet ska leva upp till försäkringsbolagens krav och att du ska känna dig trygg. Med rätt certifieringar och samarbeten säkerställer vi på Svenska Alarm både vår professionalitet och din säkerhet. Vår checklista hjälper dig att välja rätt larminstallatör.

 

dessa certifieringar säkerställer din trygghet

 

 

Checklista när du ska välja nytt smart larm

När du ska skaffa ett nytt hemlarm är det viktigt att du blir nöjd och känner dig trygg. Marknaden är stor och det finns en uppsjö av olika aktörer att välja på. Ibland kan det som konsument vara svårt att hitta rätt larminstallatör. Då kan du ta hjälp av vår checklista.

  • Välj ett certifierat larmbolag som utför professionella installationer.
  • Välj ett företag som är av polisen godkänd larminstallatör.
  • Välj ett företag med en behörig ingenjör på inbrottslarm.
  • Välj ett företag som är medlem i Branschorganisationen Säkerhetsbranschen.
  • Välj ett företag med larmutrustning godkänd av SSF Stöldskyddsföreningen.
  • Välj att äga ditt nya hemlarm i stället för att hyra det.
  • Välj en installatör som utfärdar ett anläggarintyg.
  • Välj ett företag som är godkänd anläggarfirma inbrottslarm.

 

Certifierat larmbolag med professionell installatör

Godkända produkter är viktiga men din säkerhet beror också på hur larmutrustningen monteras. Resultatet påverkas av den kompetens som råder hos installatören som du tar hjälp av. Välj därför ett certifierat larmbolag som har tekniker som är behöriga på inbrottslarm och som uppfyller branschorganisationen Säkerhetsbranschens krav på service.

 

Av polisen godkänd larminstallatör

Av polisen godkänd larminstallatör innebär att larmbolagets personal och ledning uppfyller polisens krav för larminstallationer. Det innefattar kontroll mot brottsregistret samt ekonomisk granskning av bolaget.

 

Behörig ingenjör inbrottslarm

Du får hjälp av ett installatörsbolag som har lång praktisk erfarenhet av larminstallationer och bevisad god teoretisk kunskap kring säkerhet. Det innebär att placeringen av hemlarmets komponenter sker för bästa skydd. Certifieringen utfärdas av Svenska Brand- och Säkerhetscertifiering.

 

undvik larm som inte är certifierade

 

Medlem i Branschorganisationen Säkerhetsbranschen

Branschorganisationen Säkerhetsbranschen (tidigare Swelarm) jobbar utifrån sina tre ledord Kvalitet, Trygghet och Kunskap. Swelarm ställer krav på sina medlemmars ekonomi, säkerhetsrutiner och
servicenivå – det är också därför du ska titta efter det här när du väljer ett nytt hemlarm. Ett medlemskap kvalitetssäkras ditt larmbolag.

 

Larmutrustning godkänd av SSF Stöldskyddsföreningen

Välj ett ett larm som rekommenderas av SSF Stöldskyddsföreningen – skapar ett tryggare samhälle. Sedan 1934 har de arbetat med säkerhetsfrågor och har unik erfarenhet och kompetens. Det är en ideell verksamhet som arbetar brottsförebyggande. SSF Stöldskyddsföreningen rekommenderar Svenska Alarm.

 

Anläggarintyg utfärdat av installatören

Intyget upprättas som dokumentation över larmanläggningen. Det ska förvaras i ett godkänt säkerhetsskåp av stöldklass SS-3492 med punktlarm i en övervakad lokal. Det ska framgå vem som äger larmanläggningen och på vilken adress installationen är utförd. Slutligen ska intyget vara underskrivet av installatör med företagsnamn och datum.

 

Behörig Anläggarfirma Inbrottslarm

Välj att köpa ett hemlarm från ett certifierat larmbolag. Det är en kvalitetsstämpel på att bolaget är kompetent, seriöst och en rekommenderad leverantör. Titta efter certifiering för norm 1015 anläggarfirma inbrottslarm.

 

Svenska Alarm uppfyller alla ovanstående punkter. Här läser du mer om våra smarta hemlarm och företagslarm.

 

Publicerad

Installation, Säkerhetstips

Gör som 23,769 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev