Flest inbrott om hösten - men larm avskräcker tjuven

Flest inbrott om hösten – men larm avskräcker tjuven

Villainbrotten ökar på hösten. Men larm minskar risken. Tjuven vill arbeta ostört och när mörkret kommer så kommer tjuven. I höst och vinter gäller det att ligga steget före. Skaffa ett smart larm idag.

 

Flest inbrott sker under hösten

 

 

Den nya trenden visar på flest inbrott under hösten

Senaste tiden har vi kunnat se en ny trend. Under 2000-talet har inbrott blivit allt vanligt. Hösten är nu den tid då flest inbrott anmäls. Det visar ny statistik från Brottsförebyggandet rådet (Brå)

 

Varför skaffar man ett hemlarm?

För att du bryr dig om din familj och ditt hem. Risken för inbrott minskar när du har installerat ett hemlarm. För många är argumentet att man vill undvika att barnen möter förövarna i dörren. Detta är enkelt med larmtjänster som kopplar ditt larm till en app som gör det möjligt att se vad som händer hemma även när du jobbar eller reser. För andra är argumentet att man vill bli varnad för brand när man sover, eller förhindra att huset är vattenfyllt när man kommer hem efter semestern.

 

Rekommenderat larm avskräcker tjuven

Försäkringsbolag och certifierad larmutrustning

Försäkringsbolagen har generellt ingen godkännandeprocess för hemlarm. Däremot certifierar Svenska Brand och
Säkerhetscertifiering (SBSC) larmutrustning enligt Svenska Stöldskyddsföreningens (SSF) normer. Titta efter märket.

 

Vad händer vid en larmsituation

Du kan själv välja vad du vill ska hända när larmet går. Du kan koppla det till din egen telefon, en granne eller vidare till en väktare. Eller samtliga. När larmet går blir du kontaktad. Du får reda på vad som hänt via text, per sms, eller om du har ett kameralarm kan du få bilder över larmhändelsen. Väljer du att skicka en väktare så kommer du att löpande få information i din telefon över händelseförloppet. Vi på Svenska Alarm gör allt för att du ska kunna känna dig trygg.

 

Publicerad

Inbrottsstatistik, Nyheter

Gör som 23,804 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev