7 steg till ett tryggare 2019 - Svenska Alarm

7 steg till ett tryggare 2019

Inled det nya året med att öka tryggheten i hemmetFölj Svenska Alarms bästa tips på rutiner och åtgärder som är bra att se över varje år. Allt för en säkrare och tryggare vardag. 

1. Installera ett smart hemlarm 

Ett hemlarm är det mest effektiva sättet att avskräcka tjuven och stoppa inbrott. Läs mer här om hur du skräddarsyr hemlarmet efter just ert hem och behov.  

2. Se till att låsen fungerar 

Kontrollera samtliga lås i hemmet så de fungerar som de ska. Det är ganska vanligt att till exempel altandörrar och liknande har gamla eller undermåliga lås. 

3. Grannsamverkan 

Det är bevisat att grannsamverkan kan förhindra brott och få oss att trivas bättre i området. Gör det till en vana att be grannen hålla ett öga på huset när ni reser bort.  

4. Brandsäkra hemmet 

Brandvarnaren är ett måste i hemmet (kom ihåg att den ska vara CE-märkt!). Förutom brandvarnaren finns det flera goda sätt att förhindra bränder. Nedan listar Svenska Alarm fyra brandsäkerhettips. 

  • Skaffa en pulversläckare, minst 6 kilo – en per våningsplan 
  • Införskatta en brandfilt, de är ofta mer effektiva på att släcka bränder på exempelvis människor 
  • Lägg inte telefonen eller datorn på laddning i soffan. En allt vanligare orsak till brand är när varma datorer eller laddare täcks för av ett oskyldigt kastat klädesplagg. Dra alltid ur laddaren när batteriet är fulladdat. 
  • Skaffa ett brandlarm från Svenska Alarm, det ger trygghet för hela familjen. 

5. Säker förvaring 

Gör det svårt för tjuven – så hinner de inte ta med sig allt. Ett låst kassaskåp erbjuder säker förvaring för värdesaker som smycken och pass. 

6. Införskaffa en låsbar brevlåda 

På det sättet har tjuven svårare att komma åt dina känsliga uppgifter. 

7. Lämna inte redskap i trädgården 

Exempelvis en kvarlämnad stege kan hjälpa tjuven ta sig in i huset. 

Publicerad

Säkerhetstips

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev