Designsläckare är både snygg och effekt - Svenska Alarm

Designsläckare

Om olyckan är framme och det börjar brinna är det viktigt att ha släckutrustning hemma. En designsläckare ingår i brandskyddet på en arbetsplats och borde vara en självklarhet även i ett familjehem.

 

Designsläckare

Köpa designsläckare

Uppstår det en brand i hemmet och det inte räcker att kväva elden med en brandfilt så är designsläckare bra att ha nära tillhands. Vid rökutveckling kan det vara det mänskliga ögat och ett brandlarm som uppmärksammar och varnar. Den klassiska färgen på en brandsläckare är röd men för hemmabruk har designsläckare kommit att öka i popularitet.

 

Designsläckarens kapacitet

Designsläckare har begränsad kapacitet, men fungerar utmärkt innan branden hunnit spridit sig för mycket. Innehållet räcker i cirka 10 till 30 sekunder beroende på vilken typ av släckare det är samt hur den används.

 

Att släcka en brand med designsläckare

Tänk alltid på att ha en låg kroppsställning när du sprutar släckmedlet mot elden. Börja spruta bredvid och flytta sedan strålen sakta in mot elden samtidigt som du rör dig runt branden så att du kommer åt att släcka ordentligt.

 

Byt designsläckare var 10e år.

Om en brandsläckare har varit stående i 10 år eller längre bör brandsläckare lämnas in på service eller helt enkelt bytas ut. Anledningen är att pulvret i brandsläckare med tiden kan klumpa sig vilket gör att designsläckare inte fungerar som brandsläckare ska. Då är det ett bra val att byta ut sin gamla brandsläckare mot en ny.

Publicerad

Förebygga brand

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev