It-brotten ökar men vi har tipsen för att skydda dig

IT brott – Den nya typen av brott

I och med teknikens framfart har typen av brott kommit att förändras drastiskt, där brottsligheten tagit sig in även på den digitala marknaden – och det har skett snabbt. Bara under det senaste året har IT-relaterade brott ökat med 50 %, där allt från bluffakturor och identitetskapningar till falska uppdateringar är en stor del av brottsstatistiken.

Så skyddar du dig mot IT brott

Medan identitetskapningar är relativt svåra att skydda sig mot på egen hand, kan brott i stil med bluffakturor motverkas på ett helt annat sätt genom att aldrig betala, men alltid bestrida och upprätta en polisanmälan. Du kan också följa Svensk Handels varningslista över oseriösa aktörer för att undvika att handla med fel företag.

Telefonbedrägerierna ökar också

Förutom cyberbrott syns även en ökning av telefonbedrägerier. Här drabbas speciellt utsatta grupper så som pensionärer, varför det är mycket viktigt att vara uppmärksam på samtal som inte ter sig naturliga. Har du inget minne av något avtal – våga lita på dig själv och avsluta samtalet.

Hemlarm skyddar mot vanliga brott

 skydda-dig-mot-it-brottMen det är inte bara i den digitala sfären som brotten förändras. I takt med teknikens framfart får också inbrottstjuvar tillgång till mer och mer avancerade verktyg och metoder för att genomföra brott. Här är det därför en enorm trygghet att investera i ett modernt hemlarm som är godkänt av Svenska stöldskyddsföreningen – på så sätt vet du att du har ett uppdaterat och tryggt skydd som håller måttet.

Frågor? Kontakta oss redan idag

Publicerad

Förebygga brott, Säkerhetstips

Gör som 23,793 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev