Larm förebygger risken för inbrott

Larm är din bästa investering för att förebygga brott

Det sker mer ofta än sällan att media rapporterar kring ökad brottslighet och en högre känsla av otrygghet bland befolkningen. På grund av detta menar Polisen, i samarbete med Sveriges kommuner och landsting, att det behövs ett organiserat lokalt arbete mellan flera olika civila aktörer i samhället, där arbetet är problemorienterat eller kunskapsbaserat.

Två sätt förebygga brott är att som privatperson medverka i grannsamverkan och att öka tryggheten i det egna hemmet. När ditt område deltar i grannsamverkan står det skyltar vid de gator som det tillämpas på, vilket ger en avskräckande effekt i hela området – men det finns åtgärder som skyddar ditt hus än mer.

Larm minskar risken för brottEtt larm är en sådan lösning och är den bästa investeringen du kan göra som privatperson för att förebygga inbrott. Hemlarm kan antingen vara larm som kopplas direkt till närmsta väktare. Det ger en hög säkerhetsnivå och en automatisk utryckning av ett bevakningsbolag vid ett inbrott eller brand. Det andra alternativet är att du själv med hjälp av bilder till din telefon kan tillkalla en väktare. Båda alternativen gör det möjligt att avbryta en utryckning från din telefon om det är farfar som råkat aktivera larmet när han sköter om huset och ska vattna blommorna. Möjligheterna är oändliga och vad du väljer beror helt på vad du vill uppnå för effekt med ditt hemlarm.

Andra sätt än larm för att förebygga brott

Förutom ett välfungerande larm kan det vara bra att ta till egna alternativa lösningar som komplement för att förebygga brott och överlista tjuven. Två väldigt enkla sätt som ger god effekt är att be en granne att ibland parkera på din uppfart under semestern, samt att ha någon som tömmer din postlåda när du är bortrest. På så sätt ser ditt hem bebott ut även när du är ute och reser, vilket i sin tur signalerar till tjuven att det kommer blir svårare att göra inbrott hos just dig.

För fler tips och råd kring hur du kan säkra ditt hem och skydda dig mot inbrott, vänligen kontakta en av våra säkerhetsexperter. Tillsammans säkrar vi Sverige!

Publicerad

Förebygga inbrott, Kameralarm, Säkerhetstips

Gör som 23,865 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev