Myter om larm - Svenska Alarm

Myter om larm

Hundrädda tjuvar.. och nio andra myter om hemlarm.
 

Min hund skrämmer bort tjuvarna

Detta är en vanlig myt som tyvärr inte stämmer, tvärtom, ju större hunden är desto attraktivare är den för tjuvarna. En hund är nämligen väldigt efterfrågad på den svarta marknaden. I bästa fall säljs de vidare i värsta fall används de för att lära upp kamphundar. Därför ska du se till att din hund är skyddad när du själv är bortrest. Läs om fler myter om larm här nedan.

Myter om larm

 

Jag har inget av värde som kan intressera en tjuv
Kanske inte för dig, men många inbrott begås av småtjuvar som vill bekosta sitt missbruk. En gammal jacka eller några cd-skivor är ofta tillräckligt för att få pengar till sprit eller droger.

 

Hemlarm är visst fasligt dyra
Tack vare den tekniska utvecklingen finns det idag larm för de flesta plånböcker. Idag kan du få ett nytt installerat hemlarm till ett riktigt bra pris. Våra larmsystem är trådlösa vilket sparar många dyra installationstimmar.

 

Larm lockar ju till sig tjuvar har jag hört
Vissa tror att ett larm signalerar att det finns värdesaker i huset och att det istället lockar till sig tjuven. Detta är en vanlig missuppfattning. Statistiken lämnar inga frågetecken: tjuven väljer ett olarmat hus.

 

Brandlarm behövs inte
Visste du att… brandvarnare är livsviktigt och en billig investering som räddar liv varje dag. Ingen hör en brandvarnare i en tom bostad. Många bränder börjar som glödbränder, som kan pyra i flera timmar innan branden utvecklas. Ett brandvarnare upptäcker glödbranden och ditt hem kan gå att rädda.

 

Fler myter om larm

Mitt larm har minsann hållit tjuvarna borta i över 10 år
Visste du att… Larm behöver, precis som bilar, ses över med jämna mellanrum. Med ett gammalt larm riskerar du att vid händelse av inbrott har utrustningen slutat att fungera. När testade du ditt larm senast?

 

Vad spelar lås för roll – tjuven krossar ändå bara en ruta
Visste du att… Inbrottstjuvar helst undviker fönstervägen, eftersom det är besvärligt och skaderisken större. Har de dessutom problem att ta sig ut från bostaden i lugn och ro med stöldgodset är chansen ännu mindre. Tänk därför på att ett larm som drar till sig uppmärksamhet från grannarna genom sirenen minskar risken för inbrott.

De flesta tjuvar gör inbrott på natten
Tvärtom, de flesta villainbrott sker mitt på ljusa dagen, under kontorstid. För en duktig tjuv tar det inte mer än ca 45 sekunder att bryta sig in genom ett vanligt svenskt standardlås. Se därför till att komplettera dina lås med ett bra larm, det avskräcker tjuven från att göra inbrott hos dig när du är på jobbet.

 

Jag lurar tjuven med knepiga gömställen
Gör inte misstaget att överskatta inte din egen kreativa förmåga. På inbrottstjuvarnas topplista över gömställen ligger tvättkorgen i täten, tillsammans med kastrullskåpet. Tänk på att tjuvarna har erfarenhet och vet precis var de ska leta. Håll därför tjuvarna utanför ytterdörren, genom ett larm, så kan du använda din kreativitet till något annat.

 

Där har du alla myter om larm för denna gången:)

 

 

Publicerad

Förebygga inbrott

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev