Skydd mot brand - Svenska Alarm

Skydd mot brand

Handen på hjärtat; när kollade du senast om din brandvarnare fungerar? Det är oroväckande hur många av oss som saknar en fungerande brandvarnare i hemmet. Visste du att med ett smart hemlarm får du även ett fulltgott brandskydd – på köpet.

 

Skydd mot brand

 

Brandlarm räddar liv

Vi inser att brandvarnaren är viktig. Den räddar liv. Ändå kan steget vara långt från tanken att införskaffa till att få det gjort. Så till dig som kanske har en omonterad brandvarnare hemma i byrån, eller till dig som går omkring i lyckligt ovetande om att batteriet i din tog slut för flera år sedan; här kommer ett tips: skaffa ett hemlarm och slå de där två flugorna i en och samma smäll. Tekniken har gått framåt och idag har alla moderna hemlarm en brandvarnare inkopplad med samma uppgift som en vanlig brandvarnare – att ge bästa skydd mot brand.

 

Fördelar med ett smart brandlarm

En brandvarnare inkopplad till hemlarmet innebär att du i god tid får reda på om batteriet håller på att ta slut. Dessutom får du den monterad på rätt ställe av en utbildad tekniker, och får därigenom bästa skydd mot brand.

Den vanligaste dödsorsaken i samband med bränder är förgiftning till följd av brandröken och inte själva elden. En modern optisk brandvarnare som detekterar på rök bör alltså vara en självklarhet i hemmet. De flesta moderna hemlarm innehåller just den här typen av brandvarnare.

Tänk på att stängda dörrar och störande ljud kan göra det svårt att höra brandvarnaren från alla sovrum. I en stor lägenhet eller villa med flera sovrum och flera våningar bör därför flera ihopkopplade (seriekopplade) brandvarnare installeras. Fördelen med brandvarnare som pratar med varandra är att larmar en så larmar alla och då vaknar även de som sover på övervåningen, även om branden startar i källaren.

 

Rekommendationen är att placera minst en brandvarnare på varje våningsplan (minst en per 60 kvadratmeter).

 

Brandlarm skyddar mot brand

Ett bra larm och ett väl fungerande brandskydd ger dig de bästa förutsättningarna för att slippa obehagliga händelser och det kan dessutom bli ditt livs billigaste livförsäkring. Klicka dig vidare för att läsa mer om brandlarm.

Publicerad

Förebygga brand

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev