Integrera ditt företags- & hemlarm med vår larmapp - Svenska Alarm

Ny modern alarm app till iPhone och Android

Svenska Alarm har släppt en ny modern app för hemlarm och företagslarm. Larmappen har stöd för både iPhone och iPad och är kompatibel med alla Android-telefoner. Vi har utökat funktionaliteten i vår App för tydliga push-notifieringar och lagt till en meny för kontoinställningar. Där kan du som användare uppdatera och ändra din information. Ladda ner vår nya smarta larmapp här.

 

 

Ladda ner Svenska Alarms alarm app till iPhone

 

 

Modern app för dig som har ett hemlarm eller företagslarm

Vår nya smarta larmapp är utvecklad för det moderna hemlarmet och företagslarmet. Nedan kan du läsa om appens alla smarta funktioner. Appen fungerar både för nya och befintliga kunder till Svenska Alarm.

 

Larma av och på med en app

Med en enkel knapptryckning kan du via mobiltelefonen larma av och på från hemmet och jobbet. Upp till åtta användare kan styra larmsystemet och se aktuell status.

Alla användare kan:

 • omedelbart se status på en av- eller pålarmning och följa händelsen från vyn Panel.
 • avbryta en pålarmning med en enkel knapptryckning från vyn Panel.
 • se en logg över alla av- och pålarmningar i vyn Logg. Där framgår vem som larmat på eller av, samt vilket datum och klockslag.

 

Larm skickas med ett push till appen

För att göra dig uppmärksam på en larmhändelse pushar larmet en ljudsignal och vibration till mobilen. Samtidigt går ett SMS ut till din mobil med bilder från larmets kamera. Bilderna visar vad som har hänt och du kan scrolla för att se alla bilder. Om du inte har mobilen tillgänglig skickar funktionen Väktare Direkt omedelbart ut närmaste väktare.

Logg ger dig översikt direkt i mobilen

I vyn Logg får du en översikt över alla larmhändelser. Oavsett om du har mobilen med dig eller vill titta till ditt larmsystem senare kan du vara trygg med att informationen finns där när du behöver den. Med alla larmhändelser lagrade i en Aktivitetslogg är du alltid uppdaterad och alltid trygg.

Tack vare loggen kan du:

 • se om barnen har larmat av när de kommit hem.
 • se om strömmen har gått.
 • se om väktaren har skickats ut.
 • se vad de andra användarna har gjort.

I loggen framgår även om 112 har kontaktats, vem som har tryckt falskt eller skarpt larm samt vilket datum och klockslag som händelsen har skett.

 

Kontoinställningar

I menyn Kontoinställningar kan du styra larmfunktionerna och göra din app mer personlig.

Du kan:

 • välja en egen profilbild och skapa en personlig touch på din app.
 • höja din säkerhetsnivå genom att välja en unik kod för ditt larmsystem och en annan pinkod för din app.
 • hantera flera olika larmsystem med unika koder för säker av- och pålarmning.
 • enkelt uppdatera ditt telefonnummer.
 • ändra din e-postadress.

 

Appens smarta funktioner

Svenska Alarms nya smarta app ger dig möjlighet att sköta ditt larm och följa vad som händer oavsett var du befinner dig. Utöver de smarta funktioner som vi redan nämnt följer här fler exempel på vad appen erbjuder:

 • Vid en larmhändelse skickas bilder i färg till din app. Du kan titta på dem direkt eller senare.
 • När larmet går igång skickas SMS ut automatiskt till alla önskade telefonnummer.
 • Närmaste väktare kan skickas ut direkt och du kan följa händelseförloppet, och adressen där väktaren befinner sig, i loggen.
 • En väktarutryckning kan avbrytas från appen inom fem minuter.
 • Appen skiljer på prioriterade larm och driftlarm. Ett sabotagelarm har exempelvis lägre prioritet än ett inbrottslarm med bilder.
 • Bilderna lagras krypterade och raderas automatiskt efter 30 dagar.
 • Appen gör det möjligt att styra flera larmanläggningar, till exempel hem, kontor och stuga.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar kring vår larmapp:

Varför släpper ni en ny app när den gamla fungerade bra?

– Den nya appen bygger på en helt ny teknikplattform som gör det möjligt att kunna utveckla fler viktiga och efterfrågade funktioner.

Varför informerar ni efter att ni släppt appen och inte innan?

– Information om den nya appen presenterades i App Store för iPhone och på Google Play för Android. Där går vi löpande ut med information om de uppdateringar som sker. Det kan ibland vara lätt att missa så här vill vi samla ihop all information på ett ställe.

Flera larmanläggningar i smart app för inbrottslarm

Jag ser bara en av mina larmanläggningar i appen, hur hittar jag de andra?

– Appen gör det möjligt att styra flera larmanläggningar, till exempel hem, kontor och stuga. Du växlar enkelt mellan anläggning på menyn högst upp på skärmen.

Varför har ni lagt till så att jag kan ladda upp en bild på mig själv?

– Bilden kommer vi framöver att använda för att presentera vilken användare som gjort vad. Vi vill kunna göra det tydligt vilken användare som till exempel avbrutit en väktarutryckning och att det ska vara tydligt att barnet kommit hem från skolan och larmat av.

Varför måste jag lägga in en 4-siffrig pinkod för varje larmsystem?

– För din säkerhets skull har varje larmsystem en unik fyrsiffrig användarkod för att kunna larma på och larma av. För att du ska kunna styra ett larmsystem på distans behöver du lägga in samma fyrsiffriga användarkod i din larmapp.

Varför har ni inte med fler nya funktioner i er nya app?

– Fler funktioner är under utveckling och kommer att lanseras framöver. Vi valde att lansera den nya appen redan nu för att alla tusentals användare ska kunna ta del av alla de funktioner som den nya appen har stöd för.

Kan jag få vara med och påverka och få testa nya funktioner innan de släpps?

– Ja du får gärna komma med input, förslag och idéer. Du kan ringa 0770-112060 eller skicka ett mail till info@SvenskaAlarm.se

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer om inbrottslarm från Svenska Alarm rekommenderar vi dig att besöka denna sida. Här kan du bland annat få se fler bilder av den smarta larmappen, en film av hur larmet fungerar i verkligheten och läsa omdömen av några av våra många nöjda kunder.

 

 

Publicerad

Användartips larm, Nyheter

Gör som 23,804 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev