Obehöriga intrång i din bostad? Så här minskar du dem

Obehöriga intrång i din bostad?

Har du någon gång vaknat av konstiga ljud i din bostad? Först kanske man bara lyssnar och somnar om. I andra fall väljer man kanske att gå upp för att se vad som pågår. Givetvis påverkas vi av en sådan här situation och kan känna oss oroliga eller direkt otrygga.

Det finns olika lösningar på den här situationen och känslan av otrygghet. För en del kan det var så enkelt som att installera ett extra lås eller kanske en säkerhetsdörr. För ännu bättre skydd bör man investera i ett hemlarm eller villalarm.

Med ett larm minskar risken för obehöriga intrångUnder år 2015 ökade antalet anmälda inbrott i Sverige med 2% jämfört med år 2014 enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ). Tidigare var det vanligt att inbrotten skedde under sommarperioden, enligt BRÅ sker det numera under det fjärde kvartalet.

Låssystemen har kommit att utvecklas mycket under dem senaste åren, och idag väljer allt fler att investera i ett så kallat entrélås – ett lås som antingen kan öppnas med hjälp av en kod, en nyckelbricka eller din smartphone.

Ett annat alternativ för att stärka din säkerhet är att satsa på ett mekaniskt lås som innehåller en tvåfunktionslåsning vilket innebär att man när man är ute ur lägenheten spärrar vredet till låset. Därmed kan man ej öppna dörren från insidan utan nyckel. Kommer tjuven in genom t.ex. ett fönster måste hen gå ut samma väg igen. Det innebär också att det vanliga förekommande tricket, som kan ta så lite som under en minut, att sticka in speciella instrument genom brevlådan för att vrida om vredet inte blir möjligt längre. Till låset levereras också kopieringsskyddade nycklar.

Väljer du att installera en säkerhetsdörr är det viktigt att du väljer rätt dörr eftersom det handlar om ditt liv. En säkerhetsdörr har hårda krav på sig från Boverket. En sådan dörr måste vara både brandklassad och brandgastät. Förutom att minska risken för obehöriga intrång i din bostad så brukar de även dämpa ljudet som kommer in från trapphuset mångfaldigt vilket för många är uppskattat av många.

De obehöriga inbrotten ökar

Tyvärr visar det sig att antalet bostadsinbrott har ökat kontinuerligt sedan 2006, vilket medfört att fler väljer att investera i ett larm för sitt hem. Idag har vissa försäkringsbolag börjat ge rabatt på försäkringspremier om du väljer att installera ett godkänt larm, vilket gör en installation av hemlarm eller villalarm ännu mer fördelaktigt. När man köper ett larm bör man räkna på långsiktiga kostnaderna då det kan råda stora skillnader i årskostnader beroende på vilken larmleverantör du väljer. Svenska Alarms system blir ofta mycket billigare på lång sikt eftersom du äger ditt larm istället för hyr, kolla gärna in vår bäst i test och prisjämförelsesida här.

Svenska Alarm levererar både hemlarm och inbrottslarm som ökar kundens trygghet. Hemlarm från Svenska Alarm rekommenderas av SSF stöldskyddsföreningen, och dessutom är vi certifierade, vilket ökar din trygghet.

Ett hemlarm som levereras från Svenska Alarm innehåller bland annat en utomhuskamera som bidrar till att förhindra ett inbrott redan innan det sker. Dessutom ingår en app för din smartphone där du kan få bilder när något inträffar, och du får även väktarstatusuppdateringar.

Kontakta oss

Publicerad

Förebygga inbrott, Säkerhetstips

Gör som 23,804 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev