Så slipper du drabbas av inbrott i höst - Svenska Alarm

Så slipper du drabbas av inbrott i höst

Nu börjar de första löven falla och vi går återigen mot mörkare årstider. I takt med att dagarna blir kortare ökar tyvärr också risken för ovälkomna besök.

Enligt polisen innebär hösten början på högsäsongen för inbrottstjuvar. Men det finns mycket du kan göra för att minimera risken att drabbas. Ett väl fungerande larm ser vi naturligtvis som en självklarhet, men här kommer tre andra användbara tips:

 

Så slipper du drabbas av inbrott i höst

 

1. Grannsamverkan

Även om ni inte är så nära att ni firar kräftskiva tillsammans kan det vara idé att du och dina grannar hjälps åt för att motverka inbrott. Det finns inget en tjuv skyr som ett bostadsområde med en påtaglig “alla känner alla”-känsla. Så börja med att informera dina närmaste grannar vikten av att samverka. Föreslå att ni hjälps åt att hålla ett öga på varandras hus när ni är borta, ta hand om varandras post, delge era tips och gå gärna med i föreningen Grannsamverkan så kan ni sätta upp skyltar i kvarteret. Visa för tjuven att ni är ett bostadsområde där ni bryr er om varandra.

2. Lås dörren!

Det kan låta som en självklarhet, men ha som vana att alltid låsa dörren efter dig oavsett om du är på väg in eller ut. Att strunta i att låsa vid korta ärenden, till exempel för att rasta hunden eller hämta en pizza är lätt hänt, men ett inbrott kan gå snabbt och är ofta välplanerade. Tänk på att du kan vara inom tjuvens radar utan att veta om det. Dessutom sker många våldsbrott tyvärr när tjuven, ofta ofrivilligt, blir påkommen mitt i hemmet. Låser gör du därför både för att skydda både dina saker och dig själv.

3. Investera i ett kameralarm

Ett traditionellt inbrottslarm är en bra början, men med ett modern kameralarm upptäcks ett inbrott snabbare vilket ökar chanserna för polisen att hitta inbrottstjuven. Det är därför 95% av våra smarta hemlarm idag är utrustade med kameradetektorer.

 

Ha en skön och trygg höst!

Publicerad

Förebygga inbrott, Säkerhetstips

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev