Vår garanti – din trygghet - Svenska Alarm

Vår garanti – din trygghet

SäkerhetsBranchen är vår egen branschorganisation. När du köper ett larm eller en annan produkt från Svenska Alarm eller ett annat av de c:a 170 säkerhetsföretag som idag är medlemmar försäkrar du dig om att både kvaliteten på produkten och servicen är i toppklass.

Även om organisationen SäkerhetsBranschen bara har lite drygt ett år på nacken startade samarbetet mellan landets säkerhetsbolagen redan på 70-talet, då under namnet Sweguard.
Sedan dess har mycket hänt, inte bara tekniskt utan också kulturellt. Vårt säkerhetsmedvetande har ökat vilket ställer högre krav på oss som verkar inom branschen. De nya tekniska möjligheterna ställer också högre krav på våra politiker att snabbt kunna skapa tydliga regelverk.

 

 

Vår garanti – din trygghet

 

SäkerhetsBranschens fokusområden är:

-Samhällspåverkan via politiker, myndigheter och media
-Samverkan kring kompetensförsörjning, FoU  och utbildning
-Regelverk som lagstiftning, standarder och normer
-Statistik och trender
-Kvalité, etik och miljö

 

Sammanslagning av Swelarm och Sweguard

Fram t.o.m. 2011 drevs gemensamma frågor inom säkerhet främst av två organisationer, Swelarm och Sweguard, som båda var anslutna till paraplyorganisationen Swesec. 2012 inleddes arbetet med en helt ny organisation för att bättre kunna möta de utmaningar branschen står inför. Den nya organisationen med namnet SäkerhetsBranschen bildades formellt den 18 april 2013 genom att Swelarm bytte namn och antog nya stadgar och därefter upplöstes Sweguard. SäkerhetsBranschen verkar för ökad trygghet i samhället och för att medlemmar i organisationen ska agera ansvarsfullt.

Publicerad

Användartips larm, Inbrottsstatistik, Säkerhetstips

Gör som 23,804 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev