Säkerhetsbranschen är vår organisation - Svenska Alarm

Säkerhetsbranschen

Sweguard och Swelarm läggs ner och i stället bildas organisationen Säkerhetsbranschen. – Målet är att samla hela säkerhetsbranschen i en förening och även bjuda in företrädare för olika samhälls-funktioner med anknytning till säkerhetsfrågor, säger Per Edsmar, Swelarms ordförande, som leder projektgruppen.

 

säkerhetsbranschen

 

Säkerhetsbranschen

Svenska Alarm är sedan tidigare medlem i Swelarm och var med under det unika årsmötet när röstningen för sammanslagning ägde rum.

– Det är inte så att kunderna bara beställer bevakning eller ett säkerhetssystem. De vill ha tjänster och funktioner som ger dem trygghet och arbetsro. De vill fokusera på sin kärnverksamhet och slippa driftstörningar. Medlemsföretagen i Säkerhetsbranschen ska representera den bredd och det djup som behövs för att klara alla sådana behov, för såväl små som stora verksamheter, avslutar Per Edsmar.

 

Sweguard + Swelarm = sant

Nu har ett plus ett blivit Säkerhetsbranschen. Sweguard var en riksorganisation för bevakningsföretag där medlemmar tillsammans producerar ca 90 procent av de bevakningstjänster som utförs i Sverige. Swelarm är en branschorganisation för den svenska säkerhetsbranschen och består av mer än 140 medlemsföretag. Swelarm verkar för kvalitet, trygghet och kunskap på marknaden för säkerhetslösningar och säkerhetstjänster. Branschorganisationen Säkerhetsbranschen bildas i april 2013.

 

Swesec + Säkerhetsbranschen = sant

Swesec var en säkerhetsorganisation för bolag i Sverige. Deras vision var bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. Organisationen var en paraplyorganisation beståendes av SWESEC är den gemensamma organisationen och representeras av delbranschorganisationerna: SEM Group, Säkerhet inom Elektronik och Mekanik, SLR, Sveriges Lås och Säkerhetsleverantörers Riksförbund, Svebra, Svenska Brandsäkerhetsföretag och GBF, Glasbranschföreningen. Sammanslagningen gäller från 23e april 2018.

Publicerad

Nyheter

En kommentar

  1. […] om organisationen SäkerhetsBranschen bara har lite drygt ett år på nacken startade samarbetet mellan landets säkerhetsbolagen redan […]

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev