Inbrottslarm skyddar bra under sommaren - Läs fler tips här!

Sommartider är inbrottstider – tips för att minska risken!

Vi närmar oss sommaren och semestertider med stormsteg. För många innebär en härlig tid, men det är också en period där många människor utsätts för inbrott i samband med att de reser bort.

Inbrottslarm rekommenderas under semesternFör att slippa inbrott är det därför viktigt att man använder sitt sunda förnuft och är extra försiktig innan avresa. Lägg undan värdesaker, stäng alla fönster och säkerställ att du inte lämnat framme någon stege eller andra föremål som kan förenkla för tjuven. Speciellt kan det enligt Aftonbladets brottsexperter vara bra att inte göra det klassiska och städa hemmet innan avresa. Är det välstädat ser det inte ut som att någon är hemma – lämna därför gärna saker utan betydelse ute på ytor för att visa tjuven att hemmet är bebott.

Komplettera med ett effektivt inbrottslarm

Som alltid är det dessutom viktigt att investera i en larmövervakning som täcker dina behov och ger ett tryggt och effektivt skydd mot inbrott. De flesta larm innehåller kamera och någon form av koppling till en åtgärd som väktare, något som hos Svenska Alarm även gäller våra larm som du inte bara hyr ut faktiskt äger. Det som dock kan variera mellan olika larm är typen av siren. Vissa larm har en hög och tydlig signal som har till syfte att skrämma bort tjuvarna, medan andra larm istället sänder iväg ett tyst larm direkt till närmsta väktare.

Att tänka på när du ska välja inbrottslarm

Vilket inbrottslarm som man bör välja beror helt på vilka egna personliga preferenser man har – är man osäker bör man föra en dialog med en larmexpert eller professionell säljare inom larm.

En annan viktig funktion för att få ett tryggt larmat hem är att försäkra sig om att man i realtid har en god överblick över vad som sker på tomten. Genom att välja ett larm som kommunicerar med din mobil kan du själv påverka vilken åtgärd som ska tas vid utlösning av larm, samtidigt som du slipper riskera att ensam överrumpla tjuven.

Av den anledningen så levererar Svenska Alarm alltid inbrottslarm där det ingår kamera och mobilapp. Alla inbrottslarm innehåller dessutom rökdetektorer som varnar för och skyddar mot brand. Du är välkommen att läsa mer här: inbrottslarm

Publicerad

Förebygga inbrott, Kameralarm, Säkerhetstips

Gör som 23,865 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev