Stoppa tjuven – läs de senaste tipsen - Svenska Alarm

Stoppa tjuven – läs de senaste tipsen

På några minuter kan du skaffa dig kunskap som gör att du kan slippa bli drabbad av inbrott. Nu släpps kunskapsboken Säkerhetsbibeln av Svenska Alarm. Rätt kunskap minskar brott, det är Brottsförebyggande rådet (BRÅ) och polisen överens om.

Stoppa tjuven läs de senaste tipsen

Säkerhetsbibeln innehåller tips för att stoppa tjuven

Säkerhetsbibeln innehåller massor tips för att stoppa tjuven. De flesta tipsen för att stoppa tjuven är gratis. Med hjälp av boken tar det bara några minuter att förebygga risken att bli drabbad av ett inbrott. De tips du hittar i boken handlar mycket om att inte bjuda in tjuven till ditt hem. Det kan kallas vid sunt förnuft. För en erfaren inbrottstjuv är det uppenbart vilka åtgärder som gör stor nytta. Du bjuder in tjuven när du använder dina fönster som skyltfönster för nyinköpta prylar lämpliga att stjäla. Ställ istället din nya dator undangömd. När du lämnar hemmet kan du gå ett varv runt huset och titta in, ser du något som är lämpligt att stjäla så ställ undan det innan du går hemifrån.

 

stoppa tjuven dela inte på facebookVill du göra ett inlägg på Facebook och berätta om dina resplaner, gör det men bara för dina nära vänner. Titta på bilden så ser du att du kan välja flera olika alternativ för ett inlägg. Allt från publikt till att bara du själv kan se och läsa ditt inlägg. Dela inte med dig av dina semesterplaner för folk du inte känner. Det gäller framförallt när du ska åka bort på en längre resa.

Genom att ge ut den här boken vill Svenska Alarm agera folkbildande och bidra till ett tryggare samhälle. Vi vill stoppa tjuven säger Christofer Eriksson. Brott som du riskerar att möta i vardagen utgör merparten av alla brott.

 

3 tips som stoppar tjuven

1. Arrangera så att lampor tänds och släcks, helst oregelbundet och bara när det är mörkt ute. Några timers monterade till fönsterlampor är en bra start.

2. Låt radion stå på så det hörs ljud inifrån huset. Slå dock inte på TV-apparaten eftersom detta ökar brandrisken samt drar mycket energi.

3. Berätta inte öppet på sociala medier som Facebook och Twitter när du inte är hemma och om dina planer på att resa bort.

 

Stoppa tjuven

Förutom alla handfasta tips som vi bjuder på så är ett bra bostadslarm grunden till ditt trygga hem. Skaffa ett smart larm med kamera och app. Då får du det bästa skydd som vi kan erbjuda. Vi hjälper dig med allt från val av larmsystem till placering av larmutrustning, dessutom kommer vår larmtekniker att förklara på ett pedagogiskt vis hur du använder ditt nya smarta larm.

Publicerad

Förebygga inbrott

Gör som 23,794 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev