Svenska Alarm lanserar franchise: ”Inom ett år är vi rikstäckande” - Svenska Alarm

Svenska Alarm lanserar franchise: ”Inom ett år är vi rikstäckande”

Malmöbaserade larmbolaget Svenska Alarm, där kunden själv äger sitt eget larm i stället för att hyra, lanserar nu franchiseverksamhet med målsättningen att expandera över hela landet. Bolaget har redan flera dialoger i gång med intresserade entreprenörer över landet, målet är att ha uppemot fyra franchisetagare under 2021 och på så sätt bli rikstäckande.

– Vi märker stor efterfrågan på Svenska Alarms produkter och tjänster, för att möta detta behöver vi nå ut till hela Sverige, både bredare och mer lokalt. Med franchisemodellen kan bolaget enklare skala upp och växa, och vi ser ett stort värde i att arbeta med drivna lokala entreprenörer, säger Niklas Halldén, styrelseordförande på Svenska Alarm.

Redan under 2021 förväntar sig Svenska Alarm ha upp till fyra aktiva franchisetagare och kunna leverera smarta larm och kamerabevakning över hela Sverige.

– Franchise är ett bra sätt att växa, framför allt inom larmbranschen. Det är en bransch som är hårt reglerad med certifieringar och som lägger stor vikt vid driftsäkerhet och godkända larm. Produkterna är ofta dyra att utveckla och det är höga krav på kundservice. Som franchisetagare är det en stor fördel att kunna ta hjälp av ett befintligt och beprövat koncept.

– Vi vet att efterfrågan på våra produkter och tjänster är hög, under åren har vi startat upp framgångsrika lokala kontor i bland annat Göteborg och Stockholm. Med franchisekonceptet får vi ett unikt engagemang och lokal kunskap vilket på sikt är den bästa lösningen för att lyckas med en etablering.

Svenska Alarm startade i Malmö 2009 och har idag tusentals nöjda kunder över hela landet. En orsak till att Svenska Alarm sticker ut på larmmarknaden är att kunden äger larmsystemet själv, vilket är billigast på sikt jämfört med att hyra ett larm.

– Idag är vi ett etablerat varumärke som kunderna uppskattar. Svenska Alarm erbjuder ett professionellt hemlarm med larmtjänst, vilket skapar goda förutsättningar för våra blivande franchisetagare att snabbt komma i gång och växa på sin lokala marknad.

– Svenska Alarms satsning på franchise är långsiktig och gör att vi kan ta bolaget till nästa nivå, först ska vi finnas i hela Sverige. Sedan är såklart målet att bli störst i Sverige, säger Niklas Halldén, styrelseordförande på Svenska Alarm.

Intresserad av franchise från Svenska Alarm? Läs mer här.

Publicerad

Nyheter, Okategoriserade

Gör som 23,859 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev