Tio tips till ett: Gott Tryggt 2017! - Svenska Alarm

Tio tips till ett: Gott Tryggt 2017!

Nu är det dags att införa nya vanor och ändra på gamla rutiner. Här delar Svenska Alarms medgrundare Niklas Halldén med sig av sina tio bästa tips för att få ett så tryggt hem som möjligt.

  1. Skaffa ett smart larm

Ett hemlarm med kamera stoppar tjuven redan utanför huset.

  1. Kontrollera alla lås

Se till att alla fönster har lås och att alla lås fungerar. Det är till exempel ganska vanligt att altandörrar och liknande har gamla eller undermåliga lås.

  1. Skylta inte med värdesaker

Undvik att ställa din nya dator eller surfplatta precis vid fönstret där den syns utifrån.

  1. Prata med grannarna

Hjälp varandra att hålla ett öga på husen. Ju fler ögon desto bättre, grannsamverkan är en viktig del i att undvika brott.

  1. Installera timers

Om tjuven tror att någon är hemma i huset är det mindre sannolikt för inbrott. Installera timers till lamporna runt om i huset, parkera en bil på uppfarten eller lägg ut några av barnens leksaker på gräsmattan.

  1. En brandvarnare i varje rum

Brandvarnare är ett måste i varje tryggt hem. Gärna en i varje rum och som kommunicerar med varandra – larmar en larmar alla. Ha för vana att kontrollera gamla sladdar och elektriska apparater. En liten gnista kan leda till en stor brand.

  1. Dra ur laddaren

Bränder i hemmet som orsakas av nya tekniska prylar blir allt vanligare. En surfplatta eller mobil på laddning i soffan eller fåtöljen kan bli väldigt varm. Värmen ökar risken för brand, speciellt om ett klädesplagg eller en filt råkat hamna ovanpå. Lägg alltid tekniska prylar på ett bord och dra ur laddaren när det är fulladdat.

  1. Köp ett kassaskåp

Gör det svårt för tjuven genom att förvara smycken, pass och andra värdesaker i ett kassaskåp, bankfack eller bara väl gömt i ett larmat utrymme. Skippa strumplådan.

  1. Vänta med semesterfoton på sociala medier

Visst är det roligt att Facebooka på semestern, men vänta med att lägga upp alla härliga semesterbilder tills du är hemma igen. Annars är risken statusuppdateringarna från stranden blir rena inbrottsreklamen.

  1. Om olyckan varit framme – ring alltid polisen!

Anmäl inbrottet så fort du upptäcker det.

Läs mer om Svenska Alarms smarta larmlösningar här.

Publicerad

Säkerhetstips

Gör som 23,769 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev