https://www.svenskaalarm.se/sa-minskar-du-risken-inbrott

Så minskar du risken för inbrott med upp till 78 procent

Ibland är oturen framme – men faktum är att det finns en rad åtgärder som hjälper till att minska risken för att just du ska drabbas av inbrott. Studier så som SNOS-rapporten, undersökningen i Helsingborgs Stadspark och BRÅ:s utvärdering kring kameraövervakningen i Landskrona och Medborgarplatsen i Stockholm, tyder alla på en sak – kameraövervakning verkar effektivt och förebyggande mot brott, så länge det används korrekt.

tips på hur du förhindrar inbrottStörst nytta av en kameraövervakning har garage, där SNOS-rapporten (det dokument som sammanfattar alla studier kring kameraövervakning i Sverige) visar att garage som installerar kameraövervakning minskar antalet anmälda fordonsbrott med upp till 78 %, till skillnad mot de garage som lät bli.)

Enligt nyhetskanalen Security user kunde även positiva effekter utläsas från andra offentliga platser, men BRÅ:s rapport visade här att de platser som använde sig av otydlig skyltning inte nådde samma brottsförebyggande effekt, något som tyder på vikten av att vara tydlig med att platsen skyddas av kameraövervakning.

Det är alltså kanske inte så mycket kameraövervakningen i sig som skyddar dig mot inbrott, så mycket som skräcken inbrottstjuven känner för att fastna på bild. Är olyckan ändå framme, kan det dock vara skönt att ha något mer att gå på än ett saknat föremål.

Svenska alarm sammanfattar hur du minskar risken för inbrott

 

  • Larm med kamera gör nytta
    Larm med kamera verkar förebyggande mot brott genom att skrämma tjuven från att verka just där. Störst nytta har du av installerade kameror på dolda platser så som garage, där inbrottsrisken är som högst.
  • Skylta tydligt
    För att tjuven ska veta om att platsen är skyddad med kameralarm är det viktigt att du skyltar tydligt med att platsen är övervakad. Missar tjuven kameran och skylten förlorar övervakningen sitt skrämselmoment.
  • Koppla kameran till telefonen
    Är olyckan ändå framme kan det vara farligt att överrumpla tjuven, samtidigt som det är viktigt att larma snabbt. Genom att du får bilder direkt in i din telefonapplikation kan du snabbt agera, samtidigt som du slipper obehagliga överraskningar.

 

Läs mer om kameralarm här!

Gör som 23,865 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev