Nu hyllar vi brandvarnaren i varje hus och hem - Svenska Alarm

Nu hyllar vi brandvarnaren i varje hus och hem

Varje år startar cirka 24 000 bostadsbränder, just därför finns det en Brandvarnarens dag som inträffar 1 december årligen. Så ta dagen tillvara och testa dina brandvarnare så att de fungerar som de ska. Det är en billig och effektiv livförsäkring.

Under månader december och januari inträffar det fler spis- och eldstadsrelaterade bränder än årets andra månader. Det är alltså nu det är hög tid att kontrollera brandvarnarna eftersom brand förhindras som bäst när den upptäcks tidigt. Här kommer några enkla tips för att skydda och trygga hemmet.

  • Minst en brandvarnare på varje våning och per 60 kvadratmeter.
  • Bra platser är i varje sovrum, ovanför trappan och nära köket.
  • Se till att brandvarnarna är CE-märkta, samt har
  • Kolla så att brandvarnaren ger ifrån sig ett ljud på över 85-decbiel.
  • Kontrollera batterierna och testa brandvarnaren regelbundet, gärna en gång i månaden.

Ett uppkopplat brandlarm ger extra skydd, det innebär att brandvarnarna är sammankopplade med varandra. Skulle en detektor märka av en brand kommer samtliga brandvarnare att larma, Svenska Alarms uppkopplade detektorer har också ett driftslarm som meddelar om batteriet är på väg att ta slut vilket ger extra säkerhet.

Några fler brandsäkerhetstips:

  • Skaffa pulversläckare, minst 6 kilo – en per våningsplan
  • Investera i en brandfilt, de är ofta mer effektiva för att släcka bränder på exempelvis människor
  • Undvik att ladda telefonen eller datorn när de finns i soffan eller sängen. En allt vanligare orsak till brand är att varma datorer eller laddare täcks för av ett klädesplagg

 

Vart tionde hem saknar en brandvarnare – du är väl inte någon av dem?

Svenska Alarm erbjuder ett smart larmsystem för hemmet med sammankopplade och moderna komponenter, som ger trygghet för hela familjen. Hemlarmslösningen har brandlarm som standard, Svenska Alarm erbjuder även larm med brandindikering till bostadsrättsföreningar och företag.

Publicerad

Förebygga brand, Säkerhetstips

Gör som 23,808 andra och få bra tips varje månad

Signa upp till vårt nyhetsbrev